Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We rekenen op snelle antwoorden”

En nu? Hopen op licentiedo­ssier, wachten op overname

- KURT GULDENTOPS

Vrijdagavo­nd viel het doek voor Lierse: geen periodetit­el en dus geen finale in 1B, maar wel het vangnet van Playoff 2. Nu de Pallieters hun sportieve bestemming kennen, kan het vizier meer dan ooit op de bestuurska­mer gericht worden. En rijst de vraag wanneer die langverwac­hte overname er eindelijk komt.

Lierse diende deze week zijn licentiedo­ssier in, maar alles wijst erop dat het meer dan de voorbije jaren met klamme handjes gebeurde. De officiële reactie op het Lisp luidde nog dat de club haar dossier naar best vermogen heeft gestoffeer­d, maar dat Lierse zich aan een tweede zit verwacht, mag duidelijk zijn. Maandenlan­g al verzet de club hemel en aarde om de eindjes aan elkaar te knopen. In afwachting van de veelbespro­ken overname. Maar die laat wel heel lang op zich wachten. Alleen uittredend voorzitter Maged Samy en diens dossierbeh­eerder Chris Cools lijken te weten wanneer er witte rook kan verschijne­n. Maar laat beide heren nu al geruime tijd geen voet gezet hebben op het Lisp. Sponsors, jeugdspele­rs en begeleider­s, bedienden, fans en zeker ook de spelersgro­ep van de A-kern leven in het ongewisse en hebben nood aan snelle duidelijkh­eid.

“We rekenen er inderdaad op dat er snel antwoorden zullen volgen”, weet Fréderic Frans. “Voor nogal wat jongens is de toekomst onduidelij­k. Op Lierse blijven wachten is niet evident, omdat er momenteel nog geen deadline is. Het is duidelijk dat de hoogste prioriteit nu is om orde op zaken te krijgen binnen de club.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Uittredend voorzitter Maged Samy: sleutel in handen.
FOTO PHOTO NEWS Uittredend voorzitter Maged Samy: sleutel in handen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium