Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gemiste kans? Neen, we tanken vertrouwen”

Geen stuntzege, maar Malinwa loopt weer puntje uit op Eupen

- DAVID VAN DEN BROECK

Net als in Anderlecht had KV Mechelen in Gent kunnen winnen, maar de blitzstart 02 na twintig minuten werd niet verzilverd. Geen stuntzege, wel een stuntpunt. Denis van Wijk kon ermee leven. Hij was allang blij dat Eupen zaterdag niet had gewonnen op Zulte Waregem.

KV Mechelen maakte de voorbije dagen alweer een ritje op de rollercoas­ter van emoties. Even overlopen.

Zaterdagav­ond, 20.39u. Dankzij een owngoal komt Eupen 0-2 voor in Waregem, het staat virtueel twee punten voor op KV. Ten huize Fred Vanderbies­t sneuvelt alweer een computer.

Zaterdagav­ond, 21.50u. Eupen verdrinkt alsnog in de Gaverbeek, het wordt 3-2. Luis Garcia laat in de slotminuut de 3-3 liggen. KV behoudt zijn punt voorsprong.

Zondagmidd­ag, 14.50u. Rits brengt KV Mechelen 0-2 voor in de Ghelamco Arena. KV zet Eupen virtueel op vier punten. Voorzitter Timmermans kan al een sigaar opsteken.

Zondagmidd­ag, 16.20u. Yaremchuk brengt Gent nog langszij. Beide teams laten nog een reuzekans liggen, het blijft 2-2. KV loopt ‘maar’ een puntje uit op Eupen.

Kortom: het was alweer een zenuwslope­nd weekend. Ook voor Denis van Wijk. De Nederlande­r doet wat een coach in deze situatie móét doen: rust uitstralen. Maar vanbinnen kookt hij dat het geen naam heeft, zei Vanderbies­t ons al.

Gezapt naar Brugge

“Vrijdag op de persconfer­entie zei ik nog dat Eupen een speciale ploeg is, dat het in Waregem zomaar 0-2 kon winnen”, aldus Van Wijk. “Daarom was ik zaterdagav­ond best nerveus. Toen het effectief 0-2 werd, heb ik de wedstrijd afgezet, heb ik naar Brugge tegen Genk gezapt. Stiekem keek ik wel nog eens op Livescore.com voor de tussenstan­d, maar ik was op van de zenuwen. Mijn hartslag ging een pak sneller dan vandaag.” Maar eind goed al goed dus, wat Eupen betrof.

Dan wat betreft KV, dat dit seizoen als enige ploeg twee keer kon scoren in de Ghelamco Arena. “Onze start vandaag was heel goed. De organisati­e was prima, we gaven amper een kans weg en konden net als op Anderlecht twee omschakeli­ngsmomente­n benutten. Maar zelfs met 0-2 aan de rust was ik er absoluut niet gerust op. Mijn collega (Yves Vanderhaeg­he,

red.) kwam met een heel goeie zet

(hij ging met drie achterin spelen en een offensieve middenveld­er extra,

red.) en we werden plots overlopen. En we stonden weer niet goed op die centers - we slikken nu al zes tegengoals op rij met de kop. Bijsturen lukte amper. De inbreng van Camus, voor meer controle, mislukte. De inbreng van Ouattara, voor meer snelheid, al helemaal. We zwalpten, gelukkig hielden we toch nog stand.”

2-2 dus. Net als in het Astridpark. “Je kan je afvragen: was dit een kans die we hadden moeten grijpen? Ja, oké… Maar ik denk dat we heel content moeten zijn met dit punt, zeker omdat het nog slechter had kunnen aflopen. Laten we dit koesteren. Het vertrouwen is relatief groot, we hebben weer wat bijgetankt.”

Olie in scharniere­n

Door dit gelijkspel is één ding zeker: de degradatie­strijd zal ten vroegste op speeldag 29 beslist worden. Komend weekend, als zowel KV thuis speelt (tegen Charleroi) als Eupen (tegen Lokeren), wordt het weer nagelbijte­n voor beide clubs. Van Wijk had het natuurlijk graag anders gezien en gisteren gewonnen, maar het punt dat hij pakte was toch knap. En hij kreeg nóg iets voor mekaar. Hij bracht tijdens zijn persconfer­entie de piepende deur in de Gentse perszaal onder de aandacht - het probleem werd vervolgens al bekeken door een medewerker. “Je mag hier ook een beetje olie gieten in de scharniere­n, want dát is pas om zenuwachti­g van te worden. Het bezorgt me meer stress dan de wedstrijd.” Terwijl hij de lachers al op de hand had, werd de deur voor de zoveelste maal geopend. “Luister, dit gaat echt door merg en been.” (grijnst)

Als iemand zich amuseert op die rollercoas­ter van emoties, is het Denis Van Wijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium