Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Volledig Antwerps podium op 200 meter

Victor Hofmans (goud), Christian Iguacel (zilver) en Jaan Bal (brons) pakken medailles

- BART SPRUIJT

De 200 meter op het BK indoor werd zaterdag gedomineer­d door drie Antwerpena­ren. Haalden het podium: Oelegemnaa­r Victor Hofmans (goud in 21”46), Wilrijkena­ar Christian Iguacel (zilver) en Brasschate­naar Jaan Bal (brons).

In de finale flitste Hofmans onhoudbaar naar het goud. De klok stopte op 21”46: zeven honderdste­n boven de recordtijd, waarmee hij op 28 januari Vlaams kampioen werd. Maar daar maalde de 23-jarige spurter niet om.

“Het was gewoon goed. Ik maakte in de finale geen enkele fout. Op het Vlaams kampioensc­hap was ik misschien nog iets sneller, maar 21”46 blijft een mooie tijd. Het toont aan dat ik deze winter progressie heb geboekt. Misschien zat de afgelopen skivakanti­e nog een beetje in de benen, maar ik kan niet klagen. Dit is mijn eerste Belgische titel. Ik vind het ook tof dat het een volledig Antwerps podium is geworden. Mijn indoorseiz­oen kan niet meer stuk.”

In de zomer wil de atleet van OLSE Merksem de lijn doortrekke­n.

“Het doel is om onder de 21 seconden te duiken.”

Christian Iguacel was tevreden met zilver in 21”80. “Ik voelde krampen in de kuit toen ik uit de startblok kwam, maar het is toch goed gegaan. Victor staat iets verder dan ik. Ik beschouw de winter vooral als voorbereid­ing op de zomer. Dan wil ik me richten op de 200m. De focus ligt op de EK-li- miet voor -23-jarigen van 20”90.”

Jaan Bal kwam nog sterk opzetten in de laatste meters. Met 21”80 kreeg hij dezelfde tijd als Iguacel achter zijn naam, maar hij moest vrede nemen met brons. Niet slecht voor de 17-jarige atleet, die zich eigenlijk op de meerkamp toelegt. “Ik ben heel tevre- den. Zowel in de reeksen als in de finale heb ik een constante race gelopen. Dat toont dat ik die tijden waard ben. Ik train op de meerkamp, maar op de gewone kampioensc­happen kies ik voor de sprint, omdat dat mij goed ligt.”

De meerkamp blijft echter het hoofddoel voor de beloftevol­le eerstejaar­sjunior. “Aan het indoorseiz­oen hou ik een goed gevoel over. Vooral over mijn hoogspring­en was ik tevreden. De 60m horden moet dan weer iets beter kunnen. Het grote doel in de zomer is om een heel goeie tienkamp neer te zetten.”

 ?? FOTO BASP ?? Het volledige Antwerpse BKpodium op de 200 meter. Van links naar rechts: Christian Iguacel (zilver), Victor Hofmans (goud) en Jaan Bal (brons).
FOTO BASP Het volledige Antwerpse BKpodium op de 200 meter. Van links naar rechts: Christian Iguacel (zilver), Victor Hofmans (goud) en Jaan Bal (brons).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium