Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MalleBeers­e wint zuinig tegen rode lantaarn

-

KK MalleBeers­e heeft een zuinige 53 zege geboekt tegen rode lantaarn Anderlecht en krijgt zo de top acht weer in het vizier. “Winnen was de enige opdracht”, tilde doelman Ronald Van Leeuwen niet te zwaar aan het matige niveau.

De bezoekers stonden eenzaam laatste en slikten al 118 goals in zestien wedstrijde­n. Toch had MalleBeers­e de nodige moeite om afstand te nemen. Amajoud en Dahmani zorgden uiteindeli­jk voor een 2-0 ruststand. “We hadden het moeilijk met hun kleine defensie, maar toch creëerden we best veel kansen. We hadden zeker verder kunnen uitlopen. Dat lukte niet en dan weet je dat je het deksel op de neus kan krijgen. Dat gebeurde gelukkig niet. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat we gingen verlie- zen.”

Dankzij een sterke Van Leeuwen kwam Anderlecht niet dichter en na de pauze zorgden Ait Salah (2) en Durakovic voor een beslissend­e kloof: 5-1. In de laatste twee minuten werd het nog 5-3. “Dat is veeleer voor de statistiek­en. In de uitwedstri­jd was Anderlecht ook al gevaarlijk op de counter en ik wist wat me te doen stond. Tot aan de 3-0 heb ik enkele goede ballen gepakt.”

Na een 3 op 21 deed Malle-Beerse dus wat het moest doen. Nu volgt een makkelijke­r programma en hopen de Kempenaars weer in de top acht te komen. “Tegen Anderlecht was winnen de enige opdracht. De manier waarop maakte niet uit. We hebben een dipje gehad en hopelijk kunnen we snel ons oude niveau oppikken. De komende wedstrijde­n worden heel belangrijk en dit was het begin. We willen snel weer in de top acht staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium