Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olivier Vertommen en SintLenaar­ts geven hoop op redding nog niet op “We zijn nog niet dood”

- (wp)

SintLenaar­ts blijft zich kranig verweren. De rode lantaarn in tweede amateurkla­sse had zondag de zege verdiend in de derby op Cappellen, maar moest uiteindeli­jk toch weer vrede nemen met een gelijkspel. “We zijn nog niet dood”, blijft Olivier Vertommen strijdvaar­dig.

Je moet het de spelers van Sint-Lenaarts nageven. Al een heel seizoen kamperen ze op de laatste plaats, de degradatie lijkt al een tijd zo goed als onafwendba­ar, maar ze blijven wel strijden en hun kop ervoor leggen. Elke week opnieuw, zo ook zondag op Cappellen.

“We zijn gewoon verre van dood”, houdt Olivier Vertommen er de moed in. “Dat hebben we getoond op Cappellen. Vooraf hadden we wellicht getekend voor een 2-2 gelijkspel, maar achteraf gezien hebben we twee punten te weinig gekregen. Als je een kleine tien minuten voor tijd op voorsprong komt, moet je die match uitspelen. We hadden de deur definitief op slot moeten doen. Dat hebben we nagelaten en is ons nog zuur opgebroken.”

Zo liet Sint-Lenaarts na om weer helemaal mee te doen in de race om het behoud. Toch lijkt geel-groen allesbehal­ve een geslagen ploeg. “Absoluut. Er zit duidelijk nog leven in onze groep. Dat heeft ook onze coach nog eens benadrukt. In de matchen die ons nog resten, moeten we gewoon blijven strijden. En dan zien we wel waar we uitkomen. Kijk naar de match van zondag, Cappellen had misschien wel het meeste balbezit, maar wij hebben getoond dat we niet moesten onderdoen voor hen.”

Intussen besloot Vertommen om zijn contract bij Sint-Lenaarts te verlengen. Ondanks de benarde situatie speelt hij dus ook volgend seizoen bij de Eesterploe­g. “Ik voel me hier goed en met Gino Swaegers krijgen we ook een trainer die hier iets wil neerzetten. Hij is bezig om onze ploeg voor volgend seizoen uit te bouwen. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium