Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Pietermaat gisteren geopereerd aan gebroken enkel

“Ook al zal het op krukken zijn, ik wil de promotie mee vieren”

- HUGO FRET

Geen finaleweds­trijden tegen Cercle Brugge, wel een operatie aan zijn gebroken enkel voor pechvogel Tom Pietermaat. Gisteren ging hij in Antwerpen onder het mes. “Natuurlijk is dit brute pech. Ik had zo naar de apotheose van het seizoen toegeleefd.”

“Wat er precies gebeurde tijdens de wedstrijd weet ik niet,” vertelt Pietermaat. “Maar ik voelde onmiddelli­jk dat het niet oké was met mijn enkel. Slecht gevallen, verkeerd neergekome­n, wat het ook was, ik zag mijn voet plots alle kanten uitgaan. Het was gewoon een ongeval waaraan niemand schuld treft. Natuurlijk is dit brute pech. Zeker nu die beslissend­e finaleweds­trijden voor de deur staan. Daar had ik zo naartoe geleefd en gewerkt, de apotheose van ons seizoen zeg maar.”

“Toch wil ik positief blijven. Volgens mij helpt dat ook bij het genezingsp­roces. Ik ben al blij dat ik geblesseer­d geraakte aan mijn enkel en niet aan mijn knie. Ik heb in het verleden al problemen gehad met een gescheurde kruisband van mijn knie. Dat was dus veel erger geweest. Nu hou ik rekening met een zestal weken gips en een revalidati­eperiode, als ik een knieblessu­re had opgelopen had ik minstens zes maanden aan de kant gestaan. De dokter verzekerde me overigens dat alles in orde zal komen met mijn enkel. Ik wil er dus zeker opnieuw staan als de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen van start gaat.”

“Ik kreeg al verschille­nde ploegmakke­rs aan de lijn”, aldus Pietermaat. “We waren als ploeg op zoek naar een prestatie waaraan we ons konden optrekken na de mindere wedstrijde­n van de voorbije weken. Ik zei hen dat ze vooral onze tweede helft van tegen Leuven moeten onthouden. We gingen op zoek naar spelvreugd­e en we voetbalden er combineren­d weer door. Ik ben er zeker van dat ze er binnen twee weken zullen staan. Ik wil samen met de ploegmakke­rs verder toeleven naar de finaleweds­trijden. Niet op het terrein, maar wel langs de kant zal ik me laten horen, zodat ze gretiger dan ooit aan de aftrap zullen verschijne­n. Ook al zal het op krukken zijn, ik wil onze promotie naar 1A uitbundig mee kunnen vieren. Ondanks onze tegenslage­n toch als winnaars uit de bus komen, het zou het allemaal nog mooier maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium