Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar eerst met Berchem nog behoud verzekeren”

Dimitri Hairemans zet na dit seizoen stap terug naar exclub Zwarte Leeuw

- KRISTOF SOMERS

In Rijkevorse­l krijgen ze er volgend seizoen een attractie bij, Dimitri Hairemans komt dan opnieuw voor Zwarte Leeuw uit. Afgelopen weekend hielp de 26jarige flankaanva­ller zijn huidige ploeg Berchem nog mee aan een deugddoend­e zege in Oosterzone­n, maar na een slopend jaar wil hij straks een stapje terugzette­n.

Hairemans keert dus terug naar Zwarte Leeuw, waarmee hij in 2013 nog de titel pakte in eerste provincial­e. Een grote verrassing is zijn vertrek bij Berchem niet. In het kampioenen­jaar van de Rooiploeg strooide Hairemans geregeld met assists voor spitsbroer Jelle van Kruijssen, ook al ex-Zwarte Leeuw. Dit seizoen loopt het echter een stuk minder vlot. Berchem botst in eerste amateurkla­sse op zijn limieten en zal nog alles uit de kast moeten halen om degradatie te vermijden. Zaterdag begon Hairemans op de bank, maar dat had niets met zijn vertrek te maken.

Eerste uitzege

“Ik was een tijdje ziek en kon niet aan honderd procent trainen, ik had me dan ook niet verwacht aan een basisplaat­s”, vertelt de Antwerpena­ar, die bij zijn invalbeurt overigens wel mee het verschil maakte. “Voor mezelf en voor het team wilde ik tot de laatste minuut alles geven om de drie punten te behalen. Het werd tijd dat we eens een uitwedstri­jd wonnen, het was nog maar de eerste keer dit seizoen. Na een tijd begin je dat toch onbewust mee te nemen in het kopje.”

Vertrekken door de grote poort

“Dat ik nu bij Zwarte Leeuw heb getekend, wil niet zeggen dat het me niets meer doet wat er met Berchem gebeurt. Ik ga er nog alles aan doen om de club in eerste amateurkla­sse te houden en op die manier door de grote poort te kunnen vertrekken. Veel zal er van afhangen of we in de komende drie wedstrijde­n voldoende punten kunnen sprokkelen.”

“De keuze voor Zwarte Leeuw volgend jaar is er eentje puur op mijn gevoel”, aldus nog Hairemans. “Dit seizoen woog de combinatie tussen mijn werk en het aantal trainingen behoorlijk door. Ik wou daarom opnieuw een reeks lager aan de slag. Ik weet heel goed wat ik heb aan Zwarte Leeuw, waar ik de volledige technische staf en ook nog enkele spelers ken van tijdens mijn vorige periode bij de club. Sinds mijn vertrek daar ben ik hen ook altijd blijven volgen.”

 ?? FOTO SMB ?? Dimitri Hairemans aan de bal tegen Oosterzone­n. De flankaanva­ller is aan zijn laatste weken bezig op ’t Rooi.
FOTO SMB Dimitri Hairemans aan de bal tegen Oosterzone­n. De flankaanva­ller is aan zijn laatste weken bezig op ’t Rooi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium