Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op leeftijd gekomen dat ik mee de kar wil trekken”

Jonas Laureys neemt verantwoor­delijkheid op bij Steenbakke­rs

- (pni)

Rupel Boom haalde het zaterdag met 13 op Sint Niklaas. Jonas Laureys scoorde twee keer en dikte zijn totaal zo aan tot negen stuks. “Dat is altijd mooi. Dubbele cijfers moet ik dit seizoen sowieso kunnen halen”, zegt de snelle winger.

“Ik ben op mijn best als er ruimte vrijkomt”, zegt Laurys. “Dan kan ik mijn snelheid uitspelen. Mijn meeste goals maak ik als de tegenstand­er moet komen eens die op achterstan­d staat. Zaterdag lukte ik wel de 0-1, dus dat is ook eens leuk. In de slotfase, toen we met negen tegen tien aan het spelen waren, kon ik dan het derde doelpunt voor mijn rekening nemen en de zege veiligstel­len.”

Laureys is een van de spelers die nog een contract heeft voor volgend seizoen. Hij ziet het alvast positief in. “Er is de voorbije weken veel gezegd en geschreven over het budget dat gaat da- len. Maar ik heb ondertusse­n een persoonlij­k gesprek achter de rug en kan me wel vinden in de plannen van de club. Er is wel degelijk nog veel ambitie naar de toekomst toe. Ik vind het knap van de club dat ze daar open kaart over speelt en eerlijk zegt waar het op staat. Dat we volgend seizoen nog meer met jonge spelers gaan werken, hoeft geen nadeel te zijn. Dit seizoen trainen zij al mee met de groep en er zijn er enkele die klaar zijn voor een volgende stap.”

“Ik verwacht geen uittocht”

“Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mee de kar wil trekken. Ik verwacht ook geen uittocht van spelers. Rupel Boom is een zeer correcte club en we kunnen hier in goeie omstandigh­eden werken. Dat beseffen de meeste jongens echt wel.”

 ?? FOTO NBEN ?? Jonas Laureys.
FOTO NBEN Jonas Laureys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium