Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn doelpunt gaf weinig redenen tot nagenieten”

- (en)

Met zijn vierde doelpunt van het seizoen had Maxim Volant reden tot juichen, maar het uiteindeli­jke 22 gelijkspel tegen SintLenaar­ts gaf weinig reden tot vreugde. “In het vervolg zou ik toch liever niet zelf scoren, maar dan wel winnen”, sprak de Cappelse rechtsacht­er.

Net als in de heenwedstr­ijd kon Volant tegen Sint-Lenaarts een doelpuntje meepikken. “De ploegen uit de Kempen liggen me blijkbaar goed”, lacht de Cappelse youngster. “Ook in beide wedstrijde­n tegen Turnhout kon ik scoren. Het was een opsteker dat ik onze achterstan­d ongedaan kon maken, maar doordat we niet verder kwamen dan een gelijkspel, was er achteraf toch weinig reden tot nagenieten.”

Niet alleen het Cappelse resultaat, ook de prestatie op zich was niet van die aard om vrolijk van te worden.

“We hadden het inderdaad moeilijk om het spel te maken”, bevestigt Volant. “We kregen geen vaart in de combinatie­s en dan is het moeilijk om een tegenstand­er uit verband te spelen. Bij enkele halve kansjes zat het niet mee, maar dat is meestal zo als je niet goed in de wedstrijd zit. Ook de scheidsrec­hterlijke beslissing­en waren voor discussie vatbaar. Een doelpunt van Robbe Kil werd ten onrechte afgekeurd voor buitenspel en volgens mij gebeurde de overtredin­g van Robin Lenaerts op Bevers net buiten het strafschop­gebied. Gelukkig konden we de tweede achterstan­d snel uitwissen en in de laatste tien minuten vonden we wel de drive om door te gaan. Via Dirk Mathyssen kwamen we zelfs nog dicht bij de winst.”

Door het puntenverl­ies hebben de wedstrijde­n tegen Zwarte Leeuw en Overijse voor Volant en co aan belang gewonnen. “Wat we tegen Sint-Lenaarts lieten liggen, moet we de volgende weken recuperere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium