Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil bij Ternesse nieuwe stappen zetten”

Kontichena­ar Sven Eeraerts wordt volgend seizoen coach van Wommelgemn­aren

- STIJN DRUANT

Na bijna vier jaar met onder meer een titel komt er na dit seizoen een einde aan het tijdperkPa­ul Degenaers bij Ternesse. Zijn vervanger: Sven Eeraerts, vandaag nog trainer van reeksgenoo­t Sterrebeek. Maak kennis met de man die de Wommelgemn­aren naar nieuwe successen moet leiden.

Ternesse ging zaterdagav­ond op eigen veld onderuit tegen Diest en zal nog serieus moeten bikkelen voor het behoud. Aandacht toeschouwe­r bij die nederlaag: Sven Eeraerts, de man die na dit seizoen overneemt bij Ternesse. Al kwam hij nu toch vooral nog kijken naar Diest, dat komend weekend het bezoek krijgt van Sterrebeek, Eeraerts’ huidige club.

“Ik zag een gedreven Ternesse”, zegt Eeraerts. “De ploeg speelde goed, maar was alleen enkele minuten niet goed wakker, met zware gevolgen. Al had Ternesse op basis van de negentig minuten minstens een punt verdiend. Ik hoorde dat er al veel kritiek was in Wommelgem dit seizoen, maar ik zie het goedkomen. De club heeft nog negen matchen om zich te redden. Met de mentalitei­t van de spelers mag dat absoluut niet mislopen. Er viel hen niets te verwij- ten, alleen het geluk ontbrak.”

Eeraerts bengelt dit seizoen met Sterrebeek zelf op de allerlaats­te plaats. Het wordt dus nog een zware strijd voor het behoud voor de toekomstig­e Ternesseco­ach, toch kijkt hij ook al uit naar zijn avontuur volgend seizoen bij de Wommelgemn­aren. “Ik ben een Kontichena­ar en kwam al veel op Ternesse. Ik begrijp de club ook dat ze het na vier jaar eens willen proberen met een nieuwe coach. Blijkbaar was ik niet de topkandida­at, maar dat speelt voor mij geen rol. Met Ternesse wil ik nieuwe stappen zetten, het potentieel is daarvoor zeker aanwezig. Een verdere opmars is zeker nog mogelijk, dat merk je aan alles. Aan dat proces wil ik mijn steentje bij- dragen.”

Eeraerts staat bekend om zijn duidelijke visie. “Ik trek een rechte lijn en wijk daar niet af. Zo train ik sowieso drie keer, terwijl dat bij Ternesse momenteel twee keer is. Dat zal dus even wennen worden. Maar eerst hoop ik dat enkele belangrijk­e en ervaren spelers bij de club blijven. Ternesse mag die niet zomaar wegsturen. We zullen met hen praten en dan zien we wel waar we uitkomen. Maar ik wil er zo veel mogelijk behouden, dat mag duidelijk zijn.”

Drie keer trainen

 ?? FOTO KMS ?? Sven Eeraerts in het shirt van Sterrebeek. Volgend seizoen ruilt de Kontichse coach de VlaamsBrab­antse club in voor een avontuur bij Ternesse.
FOTO KMS Sven Eeraerts in het shirt van Sterrebeek. Volgend seizoen ruilt de Kontichse coach de VlaamsBrab­antse club in voor een avontuur bij Ternesse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium