Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Redding wordt aartsmoeil­ijk”

-

Olse Merksem moet stilaan serieus beginnen te vrezen voor de degradatie naar tweede klasse. Na de 2827 nederlaag van de Merksemnaa­rs bij Eynatten zijn ze op drie speeldagen van het einde van de competitie gezakt naar de laatste plaats.

“Nochtans speelden we op Eynatten een uitstekend­e wedstrijd”, zegt Sten Dielen. “Maar twee seconden voor tijd wisten zij toch nog die winnende treffer te scoren. We hadden een gelijkspel verdiend en dat zou weleens een heel belangrijk punt kunnen worden dat we nu missen. In de laatste drie wedstrijde­n die nog volgen, moeten we onder meer nog naar Doornik en Atomix. Dat wordt aartsmoeil­ijk.”

In tweede klasse sleepte Sasja B op het veld van Jemeppe een gelijkspel uit de brand. De Hobokenaar­s blijven wel op de voorlaatst­e plaats bengelen met nog steeds drie punten achterstan­d op Beyne, dat als derde laatste op de eerste veilige plaats. Met nog negen competitie­wedstrijde­n te spelen, oogt dus ook de situatie voor de jongens van coach Nick Bertels allesbehal­ve rooskleuri­g.

In eerste klasse bij de vrouwen was DHW Antwerpen een maatje te klein voor Bocholt. “We wisten op voorhand al dat het moeilijk zou worden”, zegt topschutte­r Teuntje Voermans. “Bij de rust was de wedstrijd bij een 16-7 stand al zo goed als gespeeld. Na de pauze hielden we beter stand, maar uiteindeli­jk werd het toch nog 36-24.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium