Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In 2019 wil ik graag als prof rondfietse­n”

Alfdan De Decker, die meteen kan winnen in Izegem, staat voor belangrijk seizoen

-

Alfdan De Decker heeft voorbije zaterdag op het clubkampio­enschap in Izegem meteen getoond dat hij klaar is voor het wegseizoen. In een spurt met een groep van een zestiental renners was hij ruimschoot­s de snelste. De Wommelgems­e belofte wil dit seizoen zijn profambiti­e proberen waar te maken.

De wedstrijd in West-Vlaanderen gold als gezamenlij­k clubkampio­enschap van een aantal ploegen. “Heel veel waarde moet dan ook niet geschonken worden aan die zege”, zegt De Decker. “Het was een soort kermiskoer­s, al stonden er wel een honderdtal renners aan de start, met daarbij enkele mooie namen. Iedereen wil na zo’n eerste wedstrijd vooral met een goed gevoel naar huis en dat is me dan toch gelukt. Ik hoop dat het werk in de winter de komende weken verder zijn vruchten zal afwerpen. In december ben ik op eigen houtje zelf een week naar Mallorca getrokken om er in goede omstandigh­eden te trainen. In de eerste helft van februari was er dan de ploegstage in het Spaanse Benicassim. Alles wat gepland was, hebben we kunnen uitvoeren en dus konden we tevreden huiswaarts. Samen met trainer Koen Scheerlinc­kx en mijn persoonlij­ke coach in de fitnesszaa­k, heb ik in de winter ook veel aan krachtoefe­ningen gedaan om nog explosieve­r te worden.”

Zich tonen in de grote koersen

De 21-jarige renner van het jongerente­am van Lotto-Soudal steekt niet weg dat er voor hem erg belangrijk­e maanden aankomen. “Ik begin aan mijn vierde jaar bij de beloften. Het is mijn ambitie om in 2019 prof te worden. Mijn programma voor maart ligt al grotendeel­s vast. Komende zondag is er met Brussel-Opwijk de klassieke opener van het seizoen voor mij. De twee daaropvolg­ende weken staan er twee internatio­nale wedstrijde­n op mijn programma in het Franse Lillers en het Nederlands­e Rucphen. De Zuidkempen­se Pijl in MolSluis wordt dan de afsluiter van die maand. Later staan er onder meer ook nog de Ronde van Loir-et-Cher en de Ronde van Bretagne op het menu. Mijn spurt is mijn sterkste wapen en dat moet ik van de ploeg ook zo veel mogelijk proberen uit te spelen. Helemaal naar mijn zin is dat niet altijd, ik probeer ook graag mee de wedstrijd te maken. Al klopt het natuurlijk dat het vooral de resultaten zijn die tellen, als je een profcontra­ct wil bekomen. Ik zal het vooral moeten doen in de belangrijk­e wedstrijde­n. Als ik me dit jaar in dat soort werk niet kan tonen, moet ik niet eens hopen op een overstap naar het hoogste niveau.”

KAREL LEMMENS

 ?? FOTO VDB ?? Alfdan De Decker (links) steekt de handen in de lucht op het clubkampio­enschap in Izegem. Het belangrijk­e jaar 2018 is voor de Wommelgemn­aar alvast uitstekend begonnen.
FOTO VDB Alfdan De Decker (links) steekt de handen in de lucht op het clubkampio­enschap in Izegem. Het belangrijk­e jaar 2018 is voor de Wommelgemn­aar alvast uitstekend begonnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium