Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze hoogste score ooit”

Robin Casse en partner Kilian Goffaux imponeren op wereldbeke­rmanche

-

De Belgische delegatie kaapte in Puurs op de eerste wereldbeke­rmanche twee gouden en een zilveren medaille weg. Mannenpaar Robin CasseKilia­n Goffaux zette een erg sterke finale neer, die goed was voor een monstersco­re van 29.470 punten. “We deden nooit beter”, glundert Casse.

Zo’n 600 gymnasten van over de hele wereld zakten af naar Puurs om er hun land te vertegenwo­ordigen op de Flanders Internatio­nal Acro Cup en de wereldbeke­rmanche. Mannenpaar Robin Casse (VGL Niel)-Kilian Goffaux (Sportac Deinze) liet de concurrent­ie in de finale ver achter zich en pakten de eerste gouden medaille.

“Hoewel we na de eerste voorronde pas vierde stonden, hebben we dat daarna nog rechtgezet”, vertelt Robin Casse (19). “Na onze tempo-oefening gingen we zaterdag toch nog als eerste de finale in. Dit jaar schreven er zich meer mannenduo’s in voor de wereldbeke­r dan anders, we wisten dus dat het niet simpel zou zijn. Vlak voordat het aan ons was, zagen we het Russische duo een hoge score halen. Dat heeft de druk voor ons verhoogd. Maar de jury beloonde onze oefening met een erg hoge score, de hoogste die we tot nu haalden. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Dit geeft veel vertrouwen voor het WK.”

De andere gouden medaille ging naar het meisjesduo Noémie Lammertyn - Lore Vanden Berghe, die met 29.410 punten de concurrent­ie ook ver achter zich lieten. Mannenvier­formatie Noam Patel Raj, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré pakte zilver. Gemengd paar Bram Röttger-Marte Snoeck werd vierde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium