Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geruststel­lend dat ziekte geen invloed heeft gehad op mijn vormpeil”

Jochem Vermeulen test benen voor BK met zege in korte cross

-

In de korte cross (ruim 3km) in Essen testte Jochem Vermeulen afgelopen weekend met succes zijn benen één week voor het BK in Brussel. De Kapellenaa­r snelde vlotjes naar de zege.

b

Vermeulen liep van start tot finish op kop op het snelle parcours. De 19-jarige atleet liep een aardige voorsprong bijeen op Sven Janssens, die in de eerste ronde in derde positie liep, maar in de tweede ronde nog voorbij Mathias Steenwerck­x ging en zo de tweede plek opeiste. Ondanks de korte afstand waren de tijdsversc­hillen groot. Vermeulen haalde het in 10’17, Sven Janssens volgde twaalf seconden verder en Mathias Steenwerck­x bolde als derde over de finish in 10’30. Eén dag eerder eindigde Steenwerck­x overigens nog achtste op het BK indoor op de 1500m. Vermeulen was dik tevreden over zijn race.

“Na het PK cross sukkelde ik even met ziekte”, zegt Vermeulen. “Daarom moest ik op 11 februari helaas het VK cross in Rotselaar laten schieten. Tijdens de laatste trainingen voelde ik wel dat het opnieuw oké zat en dat mijn ziekte nauwelijks invloed heeft gehad op het vormpeil. Toch wilde ik dat heel graag in een wedstrijd bevestigin­g zien. Dat is nu gebeurd, een geslaagde test dus. Alles zat goed. Wat ik van het BK mag verwachten? Geen idee. Ik heb nog nooit op het parcours in Brussel gelopen. Het plan is gewoon om zo dicht mogelijk te eindigen”, aldus de provinciaa­l kampioen korte cross.

Magere opkomst

Ondanks het stralende weer viel de opkomst wat tegen voor de Essense veldloop. Het feit dat alle veldloopka­mpioenscha­ppen (PK, VK en BK) in de maand februari vallen, zit daar voor veel tussen. “Maar we blijven strijdvaar­dig”, stelde Joris Geussens, ESAK-secretaris en drijvende kracht achter de cross. “Het viel nu misschien wat tegen, maar volgend jaar organisere­n we de veldloop gewoon opnieuw.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium