Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Roeien met de riemen die we hebben”

- (lce)

Geen playoffs in de Beneliga voor Antwerp Phantoms. Na nederlagen vorig weekend tegen zowel Nijmegen als Geleen is de laatste kans op de nacompetit­ie helemaal weg voor de Sinjoren. Dan maar vol gaan voor de Belgische titel, waarin de ploeg van coach Buck Rombouts dit weekend de Final Four afwerkt.

Antwerp Phantoms liep vorig weekend een nieuwe ontgoochel­ing op. Na het missen van de finale van de Beker van België greep de ploeg van coach Buck Rombouts nu ook naast een eindrondet­icket in de Be- neliga. Er rest de Sinjoren nu nog één troostprij­s: de Final Four komend weekend in Herentals. Bij winst pakken ze de Belgische titel.

“Maar dat wordt opnieuw geen gemakkelij­ke opgave”, zegt coach Buck Rombouts. “We moeten het zaterdag in Herentals als vierde van de voorronde opnemen tegen de winnaar van de reguliere fase, het sterke Bulldogs Luik.”

Extra probleem bij de Phantoms: de weinige wisselmoge­lijkheden. Door blessures, schorsinge­n en andere afwezigen was de smalle spelersker­n in de Beneliga al een probleem. Maar ook voor de Final Four ziet het er niet veel beter uit. “Wij moeten roeien met de riemen die we hebben”, zucht de Phantoms-coach. “Vorig weekend kwam ik amper aan twee lijnen, en dat tegen teams die over vier lijnen beschikken. Dan is de rekening snel gemaakt. We draaien een halve wedstrijd goed mee, maar dan slaat de vermoeidhe­id toe. Gelukkig recupereer ik komend weekend Axel Kila en ook Quentin Rondia.”

De Final Four vindt komend weekend in Herentals plaats. Het programma: zaterdag 17.30 uur: Bulldogs Luik Antwerp Phantoms zaterdag 20.15 uur: HYC Herentals Chiefs Leuven Zondag om 20 uur: de finale

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium