Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De impact op ons district is gigantisch”

De Deurnese districtsr­aad vraagt met aandrang aan overkappin­gsintendan­t Alexander D’Hooghe en zijn team om de plannen voor de overkappin­g te komen toelichten.

-

Het district Deurne is niet opgezet met het feit dat ze niet betrokken is geweest bij Over de Ring, het project rond de overkappin­g van de Antwerpse Ring. Met een unanieme beslissing heeft de districtsr­aad gisterenav­ond een besluit goedgekeur­d om overkappin­gsintendan­t Alexander D’hooghe en zijn team uit te nodigen voor een toelichtin­g.

“Vorige maandag zijn we uitgenodig­d op een vergaderin­g in den Bell met de intendant, samen met de andere districtsc­olleges en de verschille­nde werk- en actiegroep­en”, zegt districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA). “Op geen enkel ogenblik hebben wij de kans gekregen om de plannen voor de zone rond het Sportpalei­s en het kruispunt van de E313 te bespreken. Nochtans heeft heel dit project een enorme impact op ons district. Er zou sprake zijn van de afbraak van enkele panden in de Ten Eekhovelei en het verdwijnen van garage Thuy. Het kan toch niet dat de intendant met zoveel mensen praat, maar de districtsr­aden en colleges niet bij het proces betrekt?”

Alle partijen zetten zich achter het initiatief. “Dit is een dossier dat als zwaard van Damocles boven ons hoofd hangt, zegt Groenfract­ieleider Walter Verbruggen. “De impact op ons district is gigantisch.”

“Daarom moeten we betrokken blijven”, vulde Philip Van Acker, fractielei­der voor N-VA, aan. “Het is van het grootste belang dat we op de hoogte blijven, ook omdat dit heel wat opportunit­eiten met zich meebrengt voor Deurne-Noord.”

PVDA vroeg om bij een toelichtin­g ook de Deurnenaar uit te nodigen op het districtsh­uis. Vlaams Belang benadrukte dan weer om ook bij de hogere overheden druk op de ketel te blijven zetten.

 ?? FOTO JVDP ?? Districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (NVA).
FOTO JVDP Districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (NVA).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium