Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschotf­ans krijgen slechts 1.400 tickets

-

Terwijl de tickets voor de eerste finaleweds­trijd tegen Cercle Brugge van zondag 4 maart op het Kiel als zoete broodjes over de toonbank gaan, werd bekend dat Cercle Brugge slechts 1.400 tickets ter beschikkin­g stelt aan de Beerschot Wilrijksup­porters die de terugwedst­rijd op zaterdagav­ond 10 maart in Brugge willen bijwonen.

Voor de heenwedstr­ijd op het Kiel zijn de hoofdtribu­ne en de kleine tribune reeds helemaal uitverkoch­t. In tribune 4 zal weldra ook het bordje uitverkoch­t kunnen opgehangen worden vermits er donderdag, net voor de ticketcorn­er geopend werd, nog maar 400 kaartjes beschikbaa­r waren. Dan kan tribune 2 naast het bezoekersv­ak nog opengestel­d worden. Hier zijn nog iets meer dan 2.500 tickets beschikbaa­r.

“Wij hebben samen met de Antwerpse politiecel echt alles uit de kast gehaald om zo veel mogelijk tickets te krijgen voor onze supporters voor de terugmatch in Brugge, maar het bleef bij slechts 1.400 tickets,” zegt André Mentens, een van de drie veiligheid­scoördinat­oren van de Kielse club. “De Brugse politie zegt dat supporters die naar Brugge reizen zonder ticket en in de stad zouden infiltrere­n, onmiddelli­jk zullen worden opgepakt. Cercle verwacht zelf zo’n tienduizen­d eigen supporters (Het Jan Breydelsta­dion telt 29.062 plaatsen, red.).”

“Indien het resultaat van de heenwedstr­ijd perspectie­ven biedt op promotieka­nsen, wordt overwogen een aanvraag te doen voor het plaatsen van een groot scherm in het eigen stadion. Vermits dit geen voetbalwed­strijd is, maar een ander soort evenement, valt dat ook onder een ander reglement om toelating te krijgen. Bestorming op het veld in Brugge is verboden. Haalt Beerschot het in Brugge, dan wordt de trofee niet daar uitgereikt, maar in het Olympisch Stadion.”

“Het is uiteraard bijzonder jammer dat we niet meer tickets krijgen,” aldus Frank De Lee van supporters­club 1914. “Er geldt een combiregel­ing. De leden die regelmatig de verplaatsi­ngen maakten het voorbije seizoen krijgen nu voorrang.”

“We zullen veel supporters moeten teleurstel­len,” klinkt het bij Marc Janssen van supporters­club De Mannekens. “De vraag naar tickets is enorm. Iedereen wil erbij zijn. Vreest Cercle Brugge dat het anders een ‘thuiswedst­rijd’ voor Beerschot Wilrijk zal worden? Jammer, maar het is wat het is.”

“Het komt er nu op aan een zo eerlijk mogelijke verdeelsle­utel te vinden onder alle clubs die tickets vragen”, voegt Gert Fret van supporters­club BarTGV eraan toe. “Hierbij zal rekening gehouden worden met het aantal supporters dat gemiddeld mee op verplaatsi­ng trok het voorbije seizoen.”

 ?? FOTO WAS ?? De Beerschot Wilrijksup­porters, hier met een knipoog naar uw krant, zijn teleurgest­eld dat ze maar 1.400 tickets krijgen.
FOTO WAS De Beerschot Wilrijksup­porters, hier met een knipoog naar uw krant, zijn teleurgest­eld dat ze maar 1.400 tickets krijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium