Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder hem was ik nooit met SM en cocaïne begonnen”

C. komt met tegenzin getuigen over haar relatie met Renaud Hardy

- SAM REYNTJENS

Beetje bij beetje duwde hij haar verder in hun seksuele relatie. Het was met horten en stoten dat voorzitter Dirk Thys Doris C., de ‘seksslavin’ van Renaud Hardy, tot antwoorden kreeg. “U staat onder eed, mevrouw.”

Doris C., ex-sekspartne­r van Hardy en omschreven als zijn ‘seksslavin’, vertelde gisteren voor het hof van assisen hoe hun relatie begonnen was, hoe ze jarenlang geen contact hadden en hoe de relatie in 2013 opnieuw begon. En hoe Hardy haar, onder invloed van cocaïne, steeds verder dreef. Wat begon met een ontmoeting eind jaren 80 in een sportclub in Heffen, leidde snel tot een zuiver fysieke relatie tussen de twee. “We wilden allebei niet meer dan dat”, getuigde C. Al snel haalde Hardy er een vriend bij, François V. “Of er soms nog meer mannen waren? Dat kan. Maar dan was ik geblinddoe­kt.” Bezwaar had ze daar niet tegen, maar het gebeurde niet op Doris’ initiatief. “Hij besliste wat er zou gebeuren, hij was bazig.” Naar eigen zeggen voelde ze zich nooit verplicht. Althans niet in de eerste drie jaren. Toen stopte hun relatie. Het zou tot 2013 – ongeveer twintig jaar later – duren voor ze elkaar terugzagen. “Hij was ziek en had hulp nodig. Al snel hadden we opnieuw seks.”

Met tegenzin

Die seks was vanaf dan anders van aard. “Het was niet mijn initiatief, dat ik gefilmd werd wist ik niet eens.” Voorzitter Thys bleef vragen stellen over afgesproke­n grenzen en over hoe de wurgseks verliep. Hij botste op een pantser. “Ik weet het niet meer”, “Ongeveer”, “Het zou kunnen”. C. probeerde de gênante vragen uit de weg te gaan. “U staat onder eed en bent verplicht te antwoorden, mevrouw, anders hebt u een probleem”, maakte de voorzitter duidelijk toen ze geen namen wilde geven van de vrouwen met wie ze samen met Hardy seks had.

Uiteindeli­jk besliste C. openlijk te spreken over de wurgseks – “met een sjaal, steeds opnieuw trok hij die aan en liet hij los. Soms tot ik het bewustzijn verloor”. Over drugsgebru­ik ook – “als ik geen cocaïne nodig had gehad, zouden we geen seks gehad hebben nadat hij vertelde dat hij Linda (Doms, red.) vermoord had”. Eenmaal thuis bij haar echtgenoot zou C., op aanraden van die echtgenoot, de politie gebeld hebben.

Snikkende Hardy

De ruwe seks, de drugs: alles was volgens C. een gevolg van de invloed van Hardy. “Ik had nog nooit van SM gehoord, en ook seks met andere vrouwen zou ik zonder hem nooit gedaan hebben. Ik ben niet lesbisch, ik wilde dat ook niet doen.” Dat ze het toch deed, was voor Hardy. “En ook wel omdat ik soms bang was. Hij heeft me ooit geslagen omdat ik een sms had gelezen die ik niet mocht zien. Ik ben heel beschaamd over de hele periode met Hardy. Ik heb geen eigenwaard­e meer. Ik voel me door hem gebruikt en misbruikt.” En Hardy? Hij was ’s morgens nog de levieten gelezen door voorzitter Thys. Dat het gedaan moest zijn met het rechtstree­ks aanspreken en onderbreke­n van de getuigen. Bij de antwoorden van Doris kreeg hij het steeds moeilijker. Hij zette zijn bril op en af, deed zijn vest uit, zuchtte, nam zijn hoofd in zijn handen en maakte verschille­nde notities. Naarmate het verhoor vorderde raakte hij meer en meer geëxciteer­d en zat hij te snikken, zo opvallend dat een van de politiemen­sen besliste zijn microfoon uit te schakelen. Hij porde zijn advocaat, meester Frédéric Thiebaut, meermaals aan om opmerkinge­n te geven en stond zelfs even recht, maar kon zich bedwingen. Nadien gaf hij enkel aan dat hij “niet content” was met de antwoorden, maar blij was dat “het complot (hij is er van overtuigd dat Doris C. en zijn oude vriend François V. hem erin hebben willen luizen, red) eindelijk ontrafeld is”. Maandag hervat het proces met het verhoor van Eduard T., ex-celgenoot van Hardy. Die stuurde gisteren zijn kat, maar wordt opgespoord. “Hem moeten we zeker horen”, benadrukte Hardy.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Doris C.: “Hardy besliste wat er zou gebeuren, hij was bazig.”
FOTO SVEN DILLEN Doris C.: “Hardy besliste wat er zou gebeuren, hij was bazig.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium