Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De club wil duidelijk een schokeffec­t zien”

Thomas Stevens over ontslag coach Degenaers en ultieme missie in Brabant

- (stdr)

Ternesse bevindt zich in steeds zwaarder weer. Niet alleen moet er zondag gewonnen worden op het voorlaatst geklasseer­de Hoeilaart, de match van de zowat laatste kans zal niet meer worden gecoacht door de woensdagav­ond ontslagen Paul Degenaers.

“Eerlijk, het nieuws van het nu al stopzetten van de samenwerki­ng met onze trainer Paul Degenaers kwam enigszins verrassend aan”, zegt Thomas Stevens. “We wisten dat de coach eind dit seizoen moest vertrekken, maar blijkbaar aast de club nu op een schokeffec­t. Het bestuur wil duidelijk niet weten van een eventuele degradatie. Ik hoop dat we de kentering nog kunnen inzetten. Of dat zal lukken, is een andere vraag. Het is en blijft een gok van het bestuur. Maar weet dat de spelers nog achter Degenaers stonden. Het is jammer dat dit allemaal moest gebeuren. Gelukkig hebben we een groep die al veel meemaakte. Het is dan ook aan de spelers om het tij alsnog te doen keren.” “Met Jimmy De Keyzer, die assistent was onder Denegaers, blijft er iemand bekend aan het roer. Misschien komen er andere accenten, misschien niet. Enkel winst in Hoeilaart telt. Net als het bestuur willen ook de spelers niet degraderen. Daarvoor hebben we dringend punten nodig. We staan nog redelijk veilig, maar er moet dringend afscheidin­g komen, want de druk wordt groter en groter. Dat voel je. Ook een eventuele eindronde willen we ontlopen, want dat zijn wedstrijde­n van alles of niks, waarin de vorm van de dag telt.”

“Maar laat ons positief blijven. We hebben het nog altijd in eigen handen. Toch zullen we moeten proberen om eens de nul te houden en zelf te scoren, meer te scoren. Het wordt niet simpel, want thuis verloren we van Hoeilaart. Zondag moet het bovendien gebeuren op een klein en slecht veld. Desnoods knokken we en spelen we met lange ballen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium