Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kans dat we nog degraderen, is miniem”

Gianni Marien kan met Nijlen heel ontspannen spelen

- (givl)

In de heenmatch maakte WoluweZave­ntem het Nijlen heel lastig in Ophoven. De terugwedst­rijd kondigt zich dan ook veelbelove­nd aan, met als voordeel voor Nijlen dat het heel ontspannen kan spelen.

“Woluwe-Zaventem was technisch de beste ploeg waartegen ik al speelde dit seizoen”, zegt Gianni Marien. “Thuis maakten ze het ons zelfs met tien heel lastig. Maar ik heb ook al gehoord dat het een heel wisselvall­ige ploeg is: de ene week alles, de andere week niks. We moeten dus ook niet met veel schrik naar daar afzakken.” “Zelf heb ik er al eens een keer gespeeld met FC Duffel. Het was toen een heel zwaar veld, waarop goed voetballen moeilijk was. Met de weersomsta­ndigheden van de voorbije dagen, belooft dat niet veel goeds.” Nu Nijlen zo goed als gered is, kan het de laatste tien wedstrijde­n van het seizoen ontspannen aanpakken. “We kunnen inderdaad zonder stress spelen nu. De kans dat we nog degraderen, is miniem. We staan ook dicht bij de top vijf, maar daarin moeten we ook realistisc­h zijn. Momenteel draait alles goed en we hebben de voorbije vijf matchen niet verloren, maar het kan ook snel keren in deze reeks. Maar ik geef toe, als je die top vijf kan ruiken, wil je er ook graag in eindigen.”

“Ik ben heel hongerig nu”

Marien wil nu vooral voetballen. “Vorige week was ik geschorst, de week voordien werd onze wedstrijd uitgesteld en de week daarvoor was een vrij weekend. Het is dus al een tijd geleden dat ik nog heb gespeeld. Ik ben heel hongerig nu. Hopelijk vertaalt zich dat in een goede match.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium