Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee broers in de cel voor ‘eerwraak’

Slachtoffe­r uit raam geduwd

- (sare)

De onderzoeks­rechter heeft twee broers C. aangehoude­n voor moordpogin­g. Ze worden ervan verdacht een man uit een raam gegooid te hebben.

De twee broers Samir en Nordin C. werden in de loop van afgelopen week voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Ze worden ervan verdacht vorige week woensdag een man lelijk toegetakel­d te hebben in de Kruishofst­raat. De hulpdienst­en moesten toen ter plaatse komen omdat de 27-jarige E.R. ernstig gewond op straat was gevonden. Het werd al snel duidelijk dat de man kort voordien uit een raam op de eerste verdieping geduwd of gevallen was. De politie had bovendien ook aanwijzing­en dat het slachtoffe­r – dat aanvankeli­jk in levensgeva­ar verkeerde – al verwond werd bij een vechtparti­j in zijn huurappart­ementje op de eerste verdieping alvorens hij uit het raam viel of geduwd werd.

Verdere aanhouding

De twee broers zouden het slachtoffe­r aangepakt hebben omdat die hun zus lastigviel nadat hun relatie afgesprong­en was. De verdachten betwisten dat ze E.R. geduwd zouden hebben, zij zeggen dat de man uit angst het raam uit gesprongen is. “Wij wachten het verder onderzoek af”, zegt advocaat Kris Luyckx die voor Nordin C. optreedt. De mannen verschijne­n in de loop van de komende week op maandag en donderdag voor de raadkamer, daar zal over hun verdere aanhouding beslist worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium