Gazet van Antwerpen Stad en Rand

9 MANIEREN OM RIJK TE WORDEN

-

Rijk worden, het houdt zeer veel mensen bezig. Het Amerikaans­e investerin­gsbedrijf Spectrem Group vroeg 132.000 investeerd­ers naar hun geheime recept. Met deze lijst als resultaat.

1. HARD WORK PAYS OFF

87 procent van de ondervraag­den heeft heel hard moeten werken om hun fortuin te vergaren. Tenminste, dat beweren ze toch.

2. JONG GELEERD …

Als je kinderen alweer geen zin hebben om te studeren, vertel hen dan het volgende: meer dan 75 procent van de respondent­en hecht zeer veel belang aan hogere studies en opleidinge­n. De levensstan­daard van mensen die gestudeerd hebben, ligt beduidend hoger dan die van anderen.

3. (COM)PASSIE?

Het klinkt mooi, de kleine zelfstandi­ge die van zijn hobby zijn beroep maakt en daar aardig mee verdient. Passie als motor van zijn bedrijf. Maar vergis je niet, echte miljonairs ondernemen niet uit passie. Ze investeren alleen in lucratieve zaken. Vaak is hun enige passie geld, zonder compassie voor anderen.

4. GELD MAAKT GELD?

Superrijke­n worden vaak geassociee­rd met financiële markten: mannen in pak die snel ettelijke duizenden euro’s verdienen. Maar het omgekeerde is vaak waar. Mensen met veel geld verspelen op de beurs in verhouding ook meer geld dan meer gematigde beleggers met een meer gematigd kapitaal.

5. SOBER LEVEN

De miljonairs in wording zullen het allicht niet graag horen, maar om echt rijk te worden moet je vooral eerst heel sober leven. 60 procent van de ondervraag­de rijken zegt dat sparen een van de belangrijk­ste pijlers van hun kapitaalop­bouw was.

6. DE OMSTANDIGH­EDEN

Men wil vaak laten uitschijne­n dat veel geld hebben een louter individuel­e verdienste is. Niets is minder waar. Dat wordt ook bevestigd door de enquête: 56 procent gaf aan meeval te hebben gehad met de omstandigh­eden. Tussen 1860 en 1870 werden in de VS bijvoorbee­ld hele stukken land economisch ontwikkeld en zag Wall Street het levenslich­t. Mensen met genoeg verstand en lef konden een graantje van meepikken. Zo gaat het nog altijd.

7. GELUK

53 procent gaf toe dat vooral geluk een grote rol speelde in hun succesverh­aal. De bekende ondernemer Richard Branson zegt daar het volgende over: “Ja, ondernemer­s werken hard, maar ik denk niet dat ze harder werken dan verpleegst­ers, dokters en andere dienstverl­enende beroepen.”

8. JE EIGEN BEDRIJF

Je mag nog zo hard werken als je wilt, echt rijk zul je daar niet van worden. Een deel van het geld dat je verdient, blijft plakken aan de handen van je baas. Als je echt wilt verdienen wat je waard bent, word je best zelfstandi­ge. Geen uitzonderl­ijk zakelijk idee? Weet dat twee op de drie zelfs nog geen competitie­f voordeel heeft tegenover zijn concurrent­en wanneer ze een zaak starten.

9. GAT IN DE BOTER

De gemakkelij­kste manier om rijk te worden is een gefortunee­rde familie hebben. 27 van de 100 rijkste mensen ter wereld hebben het geluk gehad in het juiste bed te zijn geboren. Dit kun je echter niet kiezen. Met wie je trouwt daarentege­n …

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium