Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geven alles uit handen”

Westerlo zeven wedstrijde­n ongeslagen, maar Bob Peeters is misnoegd over tien slechte minuten

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo is na het gelijkspel op Cercle Brugge al zeven wedstrijde­n ongeslagen, maar daar kon Westerloco­ach Bob Peeters gisteren niet tevreden mee zijn. “In tien minuten tijd hebben we alles uit handen gegeven”, vloekte hij.

Twee zeges en vijf gelijke spelen, dat is de balans van de laatste zeven wedstrijde­n onder Bob Peeters. Het oogt dan wel mooi dat je zeven wedstrijde­n op rij ongeslagen bent, maar de puntenoogs­t blijft beperkt: 11 op 21.

“Soms is het beter om eens een wedstrijd te verliezen als je er tussendoor dan ook eentje meer wint”, zuchtte de coach na de match tegen Cercle Brugge.

De wedstrijd op Beerschot Wilrijk was er zo eentje die best gewonnen had kunnen worden en die van gisteren in het Jan Breydelsta­dion ook. Westerlo had bijna de hele wedstrijd controle, maar kon slechts één keer scoren. Een heerlijke krul van Lukas Van Eenoo voorbij zijn maatje Miguel Van Damme.

“Hij had eerder al een vrije trap in de korte hoek gekeerd, dus probeerde ik het maar op een andere manier”, lachte Van Eenoo, weliswaar een beetje groen. “Het levert ons maar één punt op. Dat gebrek aan efficiënti­e is een probleem waar we al een tijdje mee kampen. In de playdowns moeten we ervoor zorgen dat die omhoog gaat.”

Peeters bedekte de gemiste kansen van zijn spelers met de mantel der liefde, ook al besefte de voormalige Rode Duivel dat De Ceulaer voor de tweede week op rij een niet te missen kans kreeg. Ook deze keer stond de doelman in de weg. “Voetballer­s maken nu eenmaal fouten en kansen kunnen gemist worden”, suste Peeters.

Het lag de Westelse coach wel zwaar op de maag dat zijn ploeg in tien minuten de partij helemaal uit handen gaf. “Plots was alles bij ons weg. Je weet dat een ploeg als Cercle Brugge veel kwaliteite­n heeft, maar toch geven we ze veel ruimte. In de vorige wedstrijd in Westerlo had Tormin ons al pijn gedaan. Ondanks die waarschuwi­ng kan hij vandaag opnieuw scoren. In die tien minuten heb ik niet meer het Westerlo van de laatste maanden gezien en daardoor winnen we vandaag de wedstrijd niet. Daar kan ik me heel boos om maken. Zeker omdat we de wedstrijd tot die periode volledig onder controle hadden.”

Tubeke

Dat concurrent Tubeke tegen Union in de slotfase nog de drie punten door de vingers liet glippen, was slechts een doekje voor het bloeden.

“Uiteraard ga je na de wedstrijd wel even kijken wat de andere ploegen hebben gedaan, maar wij moeten daar niet te veel op focussen. Als we vandaag negentig minuten in ons spel waren gebleven, dan hadden we deze wedstrijd gewonnen”, stelde Peeters nog.

 ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA ?? Het duel van Van Eenoo met Omolo gaat de verkeerde kant uit. Een boze Peeters: “Door kort verlies van concentrat­ie winnen we vandaag niet.”
FOTO BELGA FOTO BELGA Het duel van Van Eenoo met Omolo gaat de verkeerde kant uit. Een boze Peeters: “Door kort verlies van concentrat­ie winnen we vandaag niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium