Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bölöni riskeert zware straf

Het parket van de Belgische voetbalbon­d (KBVB) heeft beslist dat Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni zich voor zijn gedrag tijdens de competitie­wedstrijd van vorige week vrijdag in Genk moet verantwoor­den op de bondszetel.

- (pego, b)

Vrijdagavo­nd werd Bölöni naar de tribunes van de Luminus Arena verwezen door scheidsrec­hter Wim Smet. De Roemeense trainer was eerst niet te spreken over de manier waarop het openingsdo­elpunt van Ruslan Malinovsky­i, amper vijf minuten ver, tot stand kwam. Bij een - inderdaad onterecht toegekende - hoekschop gooide Antwerpdoe­lman Bolat als stoorzende­r een tweede bal op het terrein. Geel voor Bolat en scheidsrec­hter Smet kende, correct volgens het (recent aangepaste) reglement, daarop ook een rechtstree­kse vrije trap toe aan Genk, die Malinovsky­i prachtig binnenkrul­de.

Zeven minuten later, bij een gele kaart voor Obbi Oulare, die nochtans geen tegenstand­er raakte, raakte Bölöni helemaal de pedalen kwijt: molenwieke­nd en luid tierend langs de lijn liet de Roemeen zijn ongenoegen blijken. Smet was zijn “aanhoudend­e kritiek” beu en verwijderd­e hem meteen uit de Antwerpse dug-out en stuurde hem richting tribune. Daar hield het echter niet mee op. Bölöni liet zich tijdens de rust opnieuw zien in de kleedkamer­s van de Great Old en trad zijn tribunever­wijzing dus met de voeten. Ook zouden tv-beelden suggereren dat de Roemeense coach vanuit de tribunes gebeld heeft met zijn assistent Wim De Decker, al ontkent Bölöni dat.

Het Bondsparke­t roept Bölöni om deze drie redenen op. De procureur stelt geen minnelijke schikking voor en laat de Geschillen­commissie vanmiddag beslissen over een sanctie. Dat doet het parket, omdat er nog een voorwaarde­lijke boete van 500 euro openstaat. Bovendien is het al de tweede keer dit seizoen dat Bölöni in opspraak komt. Eind oktober kreeg Bölöni het in de thuismatch tegen Standard ook al aan de stok met ref Bram Van Driessche. Nadat hij een tweede bal op het terrein had getrapt, mocht de Roemeen in de tribunes plaatsneme­n. Na die wedstrijd haalde hij uit naar de wedstrijdl­eiding, wat hem een intussen dik disciplina­ir dossier opleverde.

Voor de feiten in Genk riskeert Bölöni als recidivist ook een boete van 10.000 euro bij de Pro League. Zijn uitsluitin­g tegen Standard kostte hem al 5.000 euro.

Batubinsik­a

Naast Bölöni verschijnt ook Dylan Batunbisik­a voor de Geschillen­commissie. Het parket van de Voetbalbon­d vorderde maandag drie speeldagen schorsing en een boete van 800 euro tegen de Antwerpver­dediger, voor zijn rode kaart tegen Genk. Batubinsik­a tackelde in de 37e minuut met gestrekt been en studs vooruit Genk-aanvaller Dieumerci Ndongala. Scheidsrec­hter Wim Smet trok meteen de rode kaart. Antwerp ging echter niet akkoord met de strafvorde­ring, waardoor de speler vandaag voor de Geschillen­commissie moet verschijne­n. Antwerp kan daarna nog in beroep, maar dat komt dan al eind deze week voor. Daardoor mist Batubinsik­a meer dan waarschijn­lijk sowieso de laatste twee wedstrijde­n van de reguliere competitie tegen Eupen (3 maart) en Anderlecht (11 maart), maar ook mogelijk de eerste speeldag van de play-offs.

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium