Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Noem deze reeks koersen maar Beker van België”

Nick Nuyens, ploegleide­r en organisato­r Napoleon Games Cup

-

Een jaar geleden telde zijn ploeg CrelanVera­nda’s Willems meer opgaves dan de rest van het peloton samen. Vandaag heeft Nick Nuyens met Wout van Aert de revelatie van de Omloop in huis en staat de eerste wedstrijd van ‘zijn’ Napoleon Games Cup op het programma.

Is de ploegleide­r van Wout van Aert ook verrast over diens prestatie in de Omloop?

“Verrast is een groot woord. Feit is dat ook ik moeilijk kon inschatten wat het zou worden en dat het op dat vlak honderd procent is meegevalle­n. Het beste nieuws was misschien wel dat Wout zelf aanvankeli­jk ontgoochel­d was. Dat betekent dat hij nog niet op zijn tandvlees zat.”

Nadeel is dat de verwachtin­gen voor april alleen nog maar zullen toenemen.

“Dat is vooral bij de pers. En ik begrijp dat wel. Maar ik weet heel goed dit allemaal niet vanzelfspr­ekend is. Het is zoals Wout zegt: misschien zal de Omloop uiteindeli­jk zijn beste wedstrijd van het seizoen blijken. Daar zou ik heel goed mee kunnen leven.”

Hoe welkom is deze opsteker na een seizoen vol kommer en kwel?

“Dit doet deugd. Dat verberg ik niet. Het is dag en nacht verschil met vorig jaar. Wat niet onlogisch is: een eerste jaar is nooit makkelijk. Maar opgeven staat niet in mijn woordenboe­k. Rome is ook niet op een dag gebouwd. En je ziet: vandaag hebben we een goede ploeg, hebben we met Sean De Bie al een wedstrijd gewonnen en krijgen we compliment­en om Van Aert. De trein staat op de rails.”

Intussen heb je nog een andere pet op: die van organisato­r van de Napoleon Games Cup. Dat is allemaal te combineren?

“Het is soms druk. Maar iets wat je graag doet, kost weinig moeite. En de Napoleon Games Cycling Cup is het waard. Het geeft jonge renners de kans om het op te nemen tegen gevestigde waarden, het is rechtstree­ks op tv en het is een steun in de rug voor de organisato­ren. Iedereen spreekt altijd over de WorldTour, maar je hebt die kleinere wedstrijde­n nodig. Anders heb je geen basis.”

Je wil het zelfs de noemer ‘Beker van België’ geven.

“Waarom niet? We hebben wedstrijde­n in heel België en we hebben een algemeen klassement over al die Belgische wedstrijde­n heen.” (wvo)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium