Gazet van Antwerpen Stad en Rand

17jarige Anke Geeroms pakt vijf medailles

- (jbr)

Geen BRABOploeg afgelopen weekend op de Vlaamse zwemkampio­enschappen. De troepen van coach Ronald Gaastra concentrer­en zich op de Antwerp Diamond Race van komend weekend. Zo konden enkele nieuwe namen zich in het Wezenbergb­ad tonen aan het grote publiek. De bijna 18jarige Anke Geeroms pakte zo maar liefst vijf medailles.

Geeroms pakte in Antwerpen vier individuel­e medailles: goud op de 200 meter schoolslag en vrije slag, zilver op de 100 meter schoolslag en brons op de 200 meter vrije slag. Ze studeert aan de Topsportsc­hool en nam in 2017 al deel aan de Europese jeugdkampi­oenschappe­n en aan het WK voor juniores.

De toppers van BRABO hielden het vrijdagoch­tend bij een acte de présence in de sessies. Aan de rest van het programma namen ze niet meer deel.

“Wij mikken op volgend weekend”, zegt BRABO-coach Ronald Gaastra. “Dan is er de Antwerp Diamond Swimming Race van onze club. Het wordt een drukbezett­e wedstrijd met heel wat buitenland­se deelnemers. Nadien volgt een weekje vakantie en dan trekken we op stage naar Tenerife. In de loop van de maand april gaan we dan op zoek naar de limiettijd­en voor het EK deze zomer in Glasgow. Dat moet gebeuren in de wedstrijde­n in Stockholm, Bergen of Eindhoven. Van Pieter Timmers en Kimberly Buys verwacht ik dat ze die limiet vlot zwemmen. Verder is het ook uitkijken naar de aflossings­ploeg. Daarvoor komen Sebastien De Meulemeest­er, Lorenz Weiremans en Dries Vangoidsen­hoven in aanmerking”, aldus Gaastra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium