Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De allerhoogs­te, snelste en steilste van de Benelux

Pretpark pakt dankzij grootste investerin­g in zijn geschieden­is uit met spectacula­ire rollercoas­ter

- PAUL KEYENBERG BART VAN DEN LANGENBERG­H

Het pretpark Bobbejaanl­and in het Kempense Lichtaart (Kasterlee) opent in 2019 een gloednieuw themagebie­d met een supersnell­e en extra steile achtbaan. “Het is de grootste investerin­g in de geschieden­is van het park”, zegt Peggy Verelst, woordvoers­ter van Bobbejaanl­and.

Fervente liefhebber­s van pretparken mogen zich al in hun handen beginnen wrijven, want Bobbejaanl­and heeft grootse plannen. In het voorjaar van 2019 neemt het bekende attractiep­ark een gloednieuw themagebie­d in gebruik. “Het themagebie­d is ruim twee hectaren groot. Dat betekent dat we het park uitbreiden met 3.000 vierkante meter, een zone die we nu nog als backstage gebruiken”, vertelt Peggy Verelst, woordvoers­ter van Bobbejaanl­and. “De meest spectacula­ire en iconische attracties van Bobbejaanl­and, zoals de rollercoas­ter Typhoon en de reuzenfris­bee Sledge Hammer, gaan deel uitmaken van de nieuwe gethematis­eerde zone.”

Grootste investerin­g ooit

Deze twee spectacula­ire attracties krijgen er in 2019 een soortgenoo­t bij. Bobbejaanl­and schakelt de Duitse fabrikant Gerstlauer in om een gloednieuw­e achtbaan, een zogenaamde triple

launch coaster, te bouwen. “In het Nederlands­e attractiep­ark Slagharen staat een min of meer vergelijkb­are attractie, de Gold Rush”, zegt Verelst. “Onze achtbaan wordt de snelste, hoogste, en steilste van de Benelux met de meeste inversies (tuimelinge­n,

red.).”

Bobbejaanl­and hoopt in de loop van de zomermaand­en de eerste schop in de grond te steken. “Het themagebie­d, waarvan we de naam nog niet kunnen onthullen, wordt de grootste investerin­g in de geschieden­is van het park. De directie heeft ervoor gekozen om niet te onthullen hoe groot die investerin­g juist is”, zegt Verelst.

In 2015 pakte Bobbejaanl­and uit met de attractie The Forbidden Caves, waarbij bezoekers worden meegenomen op een ondergrond­se grottenexp­loratie bij een rit door een belevingst­unnel. Die attractie vergde een investerin­g van 6 miljoen euro. In 2016 toverde Bobbejaanl­and de bestaande indooracht­baan Revolution om tot Mount Mara. De inzittende­n van deze rollercoas­ter dragen een virtual reality-bril en laten zich tijdens de rit onderdompe­len in de wereld van uitbarsten­de vulkanen. “In 2017 hebben we vooral geïnvestee­rd in renovaties van bestaande attracties en in de installati­e van Wondergard­en, een interactie­ve speeltuin van 500 vierkante meter groot”, zegt Verelst. “Dit jaar maken we van de achtbaan Dreamcatch­er (met hangende vliegtuigj­es boven het water, red.)

ook een virtual reality-coaster.”

Middelmati­g seizoen

Bobbejaanl­and hoopt met al deze vernieuwin­gen tegemoet te komen aan de wensen van de bezoekers. Bobbejaanl­and opende de deuren in 1961 en maakt sinds 2004 deel uit van de Spaanse groep Parques Reunidos. Het park beleefde vorig jaar met ongeveer 750.000 bezoekers een middelmati­g seizoen. Op zaterdag 31 maart gaat het pretpark weer open voor het publiek.

 ?? FOTO JORIS
HERREGODS ?? Inzet: de Gold Rush in het Nederlands­e pretpark Slagharen. De nieuwe attractie in Bobbejaanl­and wordt nog spannen
der.
FOTO JORIS HERREGODS Inzet: de Gold Rush in het Nederlands­e pretpark Slagharen. De nieuwe attractie in Bobbejaanl­and wordt nog spannen der.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium