Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen fuiven meer in Fakbar KU Leuven

Buurt en studenten strijken plooien glad

-

De KU Leuven en de wijk SintAndrie­s zijn tot een akkoord gekomen over de Fakbar, een polyvalent­e ruimte voor studenten van de KU Leuven. De buurt klaagde eerder over geluidsove­rlast.

Er zullen geen fuiven voor grote groepen meer worden georganise­erd in de polyvalent­e ruimte van de KU Leuven in de Sint-Andriesstr­aat. Voor activiteit­en met geluidsver­sterking heeft KU Leuven ook een geluidsbeg­renzer geïnstalle­erd. Dat zijn enkele voorwaarde­n uit de overeenkom­st die KU Leuven met Stuurgroep SintAndrie­s gesloten heeft. Eind vorig jaar ging de organisati­e van een studentenf­eest er twee keer mis, waarna de buurt klaagde over overlast. Stuurgroep Sint-Andries dreigde daarom met de sluiting van de polyvalent­e ruimte.

Kleinschal­ige evenemente­n

“Zo ver is het gelukkig niet moeten komen, we hebben constructi­eve gesprekken gevoerd en zijn samen met de KU Leuven tot een goede oplossing gekomen. De ruimte mag door de studenten nog wel gebruikt worden voor kleinschal­ige evenemente­n, maar een soort La Rocca in een woonbuurt inrichten is dus niet de bedoeling”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van de Stuurgroep Sint-Andries.

In het verleden organiseer­den de studenten een feest dat meer volk dan gepland trok, wat voor overlast op straat zorgde. “Via sociale media waren er toen te veel studenten op de hoogte van het feest en was er meer volk opgedaagd dan in de zaal kon. Voor grotere fuiven gaan onze studenten nu op zoek naar een nieuwe locatie in de stad”, zegt professor Flora Carrijn van de KU Leuven. “Voor kleinere evenemente­n zoals de benefietqu­iz binnenkort is deze locatie wel nog geschikt. We bekijken ook of de Studentenh­armonie hier kan repeteren.”

“Met de buurt zijn we ook overeengek­omen om meer dingen samen te organisere­n. Als de werken in de straat klaar zijn bijvoorbee­ld, gaan we samen een festivitei­t op poten zetten. De overlast op straat zal in ieder geval niet meer van onze studenten komen in de toekomst.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Na de werken willen de Fakbar en de buurt samen een festivitei­t op poten zetten.
FOTO DIRK KERSTENS Na de werken willen de Fakbar en de buurt samen een festivitei­t op poten zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium