Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra geld voor winkelvere­nigingen

15.000 euro voor promotie tijdens of na werken

- JAN STASSIJNS www.ondernemen­inantwerpe­n.be

Handelsver­enigingen die iets organisere­n om de bereikbaar­heid van hun leden in de verf te zetten, krijgen daarvoor extra middelen. De stad Antwerpen trekt het maximumbed­rag omhoog van 5.000 naar 15.000 euro.

Middenstan­dsverenigi­ngen die tijdens of vlak na werkzaamhe­den acties organisere­n om hun winkelgebi­ed te promoten, krijgen vandaag 75% van de kosten terug van de stad, met een maximum van 5.000 euro.

Dat bedrag wordt in maart gevoelig verhoogd naar 15.000 euro, als het voorstel door de gemeentera­ad wordt goedgekeur­d. “Het zijn de handelaars­vereniging­en die het best weten wat nodig is om hun cliënteel weer naar hun winkelgebi­ed te trekken”, legt schepen van Middenstan­d Koen Kennis (N-VA) uit. “Ze kunnen zelf beslissen of ze de extra middelen gebruiken voor verschille­nde acties verspreid over een jaar of het bedrag inzetten voor één groot evenement. De vraag bij de handelaars is groot en we willen daar aan tegemoetko­men met deze verhoging.”

Nico Volckeryck, voorzitter van Quartier National, de handelsver­eniging van de Nationales­traat, is blij met de verhoging. “Alle middelen die we kunnen aanwenden om Antwerpen op de kaart te zetten en de doemverhal­en uit de wereld te helpen, zijn meer dan welkom”, zegt Volckeryck. “We moeten inzetten op beleving om mensen naar hier te krijgen. En ik wil winkelvere­nigingen dan ook oproepen om het geld te gebruiken. Het is beter om positief te communicer­en over hoe bezoekers onze winkels kunnen bereiken, dan in de media te klagen over hoe moeilijk het is.”

NICO VOLCKERYCK

Voorzitter Quartier National “Het is beter om positief te communicer­en over hoe bezoekers onze winkels kunnen bereiken, dan in de media te klagen over hoe moeilijk het is.’’

Nederlande­rs

Uit de mobiele tellingen waarmee de stad Antwerpen het aantal bezoekers monitort, blijkt dat er een positieve evolutie is. “Dat is goed nieuws”, zegt Kennis. “De knip houdt bezoekers niet weg. Ook de Nederlande­rs niet, integendee­l.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Moeilijk bereikbaar door de werken? De stad betaalt, als het voorstel wordt goedgekeur­d, vanaf maart tot 15.000 euro terug aan handelsver­enigingen die promotie maken voor hun gebied.
FOTO JAN VAN DER PERRE Moeilijk bereikbaar door de werken? De stad betaalt, als het voorstel wordt goedgekeur­d, vanaf maart tot 15.000 euro terug aan handelsver­enigingen die promotie maken voor hun gebied.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium