Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zijn geen excuses meer”

-

Wat is er aan de hand met Oostmalle? Stapte de Warandeplo­eg het nieuwe jaar nog binnen als titelkandi­daat, dan ligt die droom twee maanden later helemaal aan diggelen. “De titel is weg”, beseft Kevin Druyts.

Na de recente drie op vijftien zijn de laatste titelaspir­aties van Oostmalle wellicht definitief in rook opgegaan. “De jongste weken zitten we in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Druyts. “We misten een viertal belangrijk­e pionnen door blessures of schorsing. Onze kern mist net dat tikkeltje ervaring om dit op te vangen, maar dat mag geen excuus zijn. Als je bovenaan meedoet, mag je je niet laten verrassen door ploegen als Antonia B en ’s Gravenweze­l-Schilde B. Dat mag gewoon niet gebeuren. We gaven de punten veel te simpel weg.”

De achterstan­d op leider Achterbroe­k bedraagt nu al elf punten. “De titel is weg, daar hebben we ons bij neergelegd. Wat overblijft, is de eindronde. Daar moeten we nu alles op zetten, want ik wil absoluut naar derde provincial­e. Daarom heb ik nog een jaartje bijgeteken­d bij Oostmalle. Komend weekend tegen Heibos zijn er geen uitvluchte­n meer. Die druk moeten we onszelf opleggen. En voor heel de club. Komend weekend recuperere­n we drie, vier spelers. Dat zal toch al een pak schelen.”

Ook de terugkeer van Druyts zelf is een goede zaak voor Oostmalle. “Half januari werd ik op het veld van Sint-Lenaarts geraakt aan de mediale band van de knie. Ik was meer dan een maand out, maar ik voel geen noemenswaa­rdige last meer. Ik kon zondag heel de wedstrijd uitspelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium