Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marquise maakt diamantcol­lectie vol

-

Ter gelegenhei­d van het diamantjaa­r lanceert chocolatie­r Erik Goossens zijn vierde diamantpra­line. Die kreeg een marquisevo­rm, een ovaal met scherpe lange zijde.

Chocolatie­r Erik Goossens had al enkele diamantjuw­elen in zijn pralinesco­llectie. “Er is de briljant in de kenmerkend­e driehoekig­e vorm”, legt Goossens uit. “Die maken we uitsluiten­d in witte chocolade, gevuld met een champagnet­ruffelvull­ing. Langs de buitenkant krijgt dit juweel schitterin­g door een laagje kristallen.”

Daarbij kwam vervolgens een hartje, in de diamantsec­tor wereldwijd een veelgevraa­gde slijpvorm. Erik Goossens bracht deze in drie kleuren: witte chocolade, melkchocol­ade en zogenaamd ruby red of robijnrood. “Deze pralines zijn binnenin iets gecomplice­erder, want opgebouwd uit drie lagen chocolade. De robijnrode heeft een vulling van bramen- en blauwe bessengana­che (romige

vulling, red.) en in de andere helft een truffelvul­ling. De vullingen zijn gescheiden door de robijnrode praline zelf.

De derde vorm is de culinan, genoemd naar de grootste diamant ooit. Deze melkchocol­ade praline is gevuld met een nootje en licht gezouten karamel.

En nu komt er nog een marquisevo­rm bij”, zegt Erik Goossens. “Deze witte praline heeft binnenin ook drie lagen en is gevuld met praline en pistache.”

Meteen kondigt de chocolatie­r zijn volgende nieuwighei­d aan. “Dat wordt een volle praline, gemaakt van de vierde chocolades­oort die producent Callebaut pas heeft ontwikkeld, na de fondant-, de melk- en de witte chocolade. Die wordt donderdag voorgestel­d in Tour & Taxis. Ze noemen het robijnrode RB1. Gelukkig is deze chocolade met zijn oud-rozige kleur iets minder robijnrood dan mijn eigen hartvormig­e praline”, lacht Erik. “De RB1 is nu nog beperkt voorradig. Daarom begin ik met volle, robijnrode RB1-pralines. Zo kunnen de liefhebber­s deze nieuwe chocolade ten volle proeven. Omdat ik niet weet hoeveel en hoe snel ze kunnen leveren, begin ik met halve marquisevo­rmen, waarop mensen kunnen intekenen. Ik verwacht ze ergens in april en dat komt goed uit, want ik vind dat er een beetje aardbei in huist: een frisse aankondige­r van de zomer.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Erik Goossens met links de marquise, rechts de brilliant en de hartvorm.
FOTO JAN VAN DER PERRE Erik Goossens met links de marquise, rechts de brilliant en de hartvorm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium