Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cocktailba­rs gaan vreemd

‘Disloyalty card’ wil liefhebber­s ook eens van andere cocktails (en bars) laten proeven

- JOHAN VAN BAELEN

De vijf cocktailba­rs op Het Zuid, verenigd in The Golden Milebars, organisere­n donderdag een cocktailto­ur langs de vijf adressen. Met een disloyalty card (of een ontrouwkaa­rt) van 50 euro heb je recht op een cocktail in elk van de bars plus een zesde gratis.

“De voorbije maand hebben we ons gamma mocktails nog wat uitgediept”, zegt Kasper Stuart van The Dirty Rabbit, daarmee stilzwijge­nd verwijzend naar Tournée Minérale. “En nu organisere­n wij een Retox Tour en hangen we er een leuk cadeautje bij voor onze gasten. Wie een kaart van vijf cocktails koopt, krijgt aan het eind van de tour gratis een zesde cocktail aangeboden.”

De cocktailba­rs, Bar Burbure, Bar Zar, BelRoy’s Bijou, Sips en The Dirty Rabbit hebben vorig jaar een alliantie opgezet. Samen willen ze Het Zuid verkopen als de culinaire hotspot van ’t Stad en tegelijk met fierheid opkomen voor het eigen product.

Tot nu bleef de samenwerki­ng beperkt tot kleine diensten aan mekaar, zoals het samen zoeken naar een bartender of het uitwissele­n van informatie.

“Maar nu slaan we voor het eerst de handen in mekaar en zetten we onze klanten aan om een beetje ontrouw te zijn aan hun favoriete bar en ook eens over de schutting te kijken. Hoe kunnen we dat beter promoten dan door de disloyalty card”, vraagt Stuart.

“We willen elk een drietal cocktails aanbieden, zodat deelnemers aan de Retox Tour kunnen kiezen en tegelijk de signatuur van elke bar ontdekken. Bij ons zijn dat bijvoorbee­ld de Amerikaans geïnspiree­rde klassieker­s en de classic dark spirits whisky, bourbon en rum met een twist.”

Shuttleser­vice

Wie in een avond vijf cocktails proeft, kan wel wat te veel op hebben. Toch willen de organisato­ren donderdag een sociaal verantwoor­de Retox Tour opzetten. “We krijgen hulp van Antwerp Tax en er staat een 4x4 van Jack Daniels klaar”, vertelt Jurgen Lijcops van Bar Burbure. “Met een busje en een jeep kunnen we een shuttleser­vice opzetten tussen de bars van The Golden Mile. Aan het eind van de avond zetten we onze gasten aan om vanuit het Antwerp Tax-busje een taxi naar huis te bestellen. Voor alle duidelijkh­eid: die rit betalen we niet.”

“Maar het kan ook anders, hé”, aldus Jurgen Lijcops. Op die disloyalty card staat geen naam. Als je met twee bent, kan je afwisselen: de een neemt een cocktail, de andere een niet-alcoholisc­h drankje dat je dan apart betaalt. In de tweede bar draai je de rollen om. Ga je met drie vrienden van start, dan heeft elk van de drie op het einde twee cocktails op. Bovendien zitten er in ons aanbod voldoende mocktails. Wij willen mensen dus niet dronken voeren. We willen dat ze ons vijven en onze eigen manier om cocktails te maken beter leren kennen.”

JURGEN LIJCOPS

Bar Burbure

‘‘We zetten onze gasten aan om aan het eind van de avond een taxi naar huis te bestellen.”

www.thegoldenm­ile.be, Bar Burbure, Vlaamsekaa­i 41 Bar Zar, Pourbusstr­aat 8 BelRoy’s Bijou, Graaf van Egmontstra­at 20 Sips, Gillisplaa­ts 8 The Dirty Rabbit, Gentplaats 1.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? The Golden Mile: Jurgen Lijcops, Manuel Wouters, Kasper Stuart, Ben Belmans en Maxime Biot.
FOTO DIRK KERSTENS The Golden Mile: Jurgen Lijcops, Manuel Wouters, Kasper Stuart, Ben Belmans en Maxime Biot.
 ?? FOTO JVDP ??
FOTO JVDP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium