Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn nieuwe club, dat is Antwerp in het klein”

-

THES Sport verraste vriend en vijand door niemand minder dan Kevin Oris (33) aan te trekken. De centrumspi­ts (exAntwerp) speelde sinds 2012 in ZuidKorea, China en Japan, maar keerde eind vorig jaar als transfervr­ije speler terug naar België.

“Toen ik aan mijn familie vertelde dat ik van Antwerp naar Zuid-Korea zou gaan, waren er veel vooroordel­en”, zegt Oris. “Mijn vrouw had bovendien haar eigen zaak als kapster, dus zo evident was het niet. Maar ik wilde die uitdaging graag aangaan, ook al was mijn eerste kennismaki­ng met het land niet zo positief. Toen ik er de eerste keer ging kijken was het er -20 graden. Alles was er bruin en grijs, er zat geen kleur in het landschap. En ik kwam terecht in een hotel zonder bedden (lacht). Maar de dag erna gingen we naar hun stadion kijken, een WK-stadion van 2002. En toen was ik meteen verkocht, dààr wilde ik spelen. Maar op zich was het niet alleen de accommodat­ie die me overtuigde, ook de behandelin­g die ik er kreeg.”

“Een goede Vlaming past zich overal aan. Er waren natuurlijk andere gewoonten. Zo mochten we niet in de ogen van de voorzitter kijken en mochten we hem enkel een hand geven als hij ons zelf benaderde. Maar na een tijdje word je dat allemaal gewoon. Nu ik in België ben, merk ik dat ik om iemand te begroeten nog vaak een lichte buiging maak in plaats van mijn hand gewoon in de lucht te steken.” (lacht)

Oris is blij met zijn keuze voor THES. “Er was interesse van andere ploegen, maar ik had meteen een heel goed gevoel bij deze club”, zegt de spits die momenteel met vrouw Katrien en dochtertje­s Louise (7) en Feline (7 maand) nog in Heist-op-den-Berg woont. “Omdat ik goed verdiend had in Azië, was het financiële bijzaak en kon ik mijn hart volgen. En dan die fanatieke supporters, dat is Antwerp in het klein, hé. In het begin had ik schrik voor het niveau, maar hier zit enorm veel voetballen­de kwaliteit. Ik ga er van uit dat we promoveren en mits enkele gerichte aankopen zie ik deze ploeg in de eerste amateurkla­sse zelfs bovenaan meedraaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium