Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vandoorne krijgt hete aardappel doorgescho­ven

- GERT VERMERSCH

Blij als een kind was hij gisterocht­end, Stoffel Vandoorne. Blij dat hij eindelijk opnieuw achter het stuur van zijn McLaren mocht kruipen. Helaas voor de WestVlamin­g wilden de weergoden niet mee. Door de koude omstandigh­eden – met aanvankeli­jk temperatur­en onder het vriespunt – werd er in Barcelona amper gereden.

“Daarom heet het ook wintertest­en, zeker?”, stelde Vandoorne grijnzend. “We moesten ons noodgedwon­gen beperken tot het verifiëren van aërodynami­sche gegevens, want andere bruikbare data kan je in zo’n omstandigh­eden toch niet verzamelen. Tussen de rondjes kreeg ik van mijn trainer een hete patat in zilverpapi­er in handen gestoken, kwestie van toch nog wat warm te blijven. Mijn handen en voeten waren als ijsblokken.”

Op de hyperzacht­e banden – een nieuwe rubbersoor­t voor dit seizoen – mocht Vandoorne wat later dan toch eens echt doorduwen. Het leverde meteen de snelste tijd van het moment op. Helaas voor de Mclaren-Belg bleef het daar zowat bij. Na 37 rondjes moest de McLaren naar binnen met een losgekomen uitlaat. “De vrijgekome­n hitte beschadigd­e de bekabeling, inclusief het remsysteem”, legt Vandoorne uit. “Het team wilde op veilig spelen en toen alles opnieuw gecontrole­erd was, was de tijd op.”

Derde tijd

Vandoorne werd in de dagrangsch­ikking nog gepasseerd door Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes), maar hield de derde tijd vast. Ondanks de amper 172 afgelegde kilometers kon Vandoorne ’s avonds dus toch nog lachen. “Ik ben opnieuw een racer”, klonk het opgewekt. “Ja, er waren wat probleempj­es, maar niets onoplosbaa­rs. En andere teams konden ook niet overdreven veel rondjes rijden. Dit was een positieve dag, toch wel.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vandoorne rijdt rondjes in Barcelona.
FOTO PHOTO NEWS Vandoorne rijdt rondjes in Barcelona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium