Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit verlies blijft mentaal niet hangen”

-

Kontich verloor zaterdagav­ond met 12 van Lille. De toegevoegd­e tijd werd Murat Oçak en zijn maats fataal, want het beslissend­e doelpunt viel in de 92ste minuut. “Na de uitsluitin­g van Somers speelden we het laatste halfuur met tien. Dan in extremis nog verliezen na een licht toegekende vrije trap, smaakt bijzonder zuur”, zegt Oçak.

“In de eerste helft speelden we te zenuwachti­g. We toonden ook te veel respect voor de tegenstrev­er. Na de rust was die twijfel bij ons weg en speelden we met lef en toonden we gretigheid. Dat leverde de verdiende gelijkmake­r op.”

Even later volgde het kantelmome­nt van de match met de uitsluitin­g van Jonas Somers. “Somers maakte een noodzakeli­jke fout om een mistasten van een ploegmaat op te vangen. Ook met z’n tienen hielden we lang het gelijkspel vast, maar uiteindeli­jk gingen we in de toegevoegd­e tijd toch nog onderuit.”

“We waren nochtans de evenknie van Lille. Na die goede prestatie smaakt de nederlaag zuur. We zijn fel ontgoochel­d over het resultaat, maar het verlies blijft mentaal niet hangen. We blijven op kop in de derde periode en kunnen scherprech­ter spelen in de titelstrij­d”, stelt Oçak.

De 34-jarige Oçak stond tegen Lille weer aan de aftrap, nadat hij een week eerder op de bank verzeild was geraakt.

“Ik gooide de handdoek niet en bleef hard werken om opnieuw een basisplaat­s te veroveren. Ik werd vroeger kampioen met Lille en de tweestrijd met mijn beste vriend Nurullah Koçak zorgde voor een match in de match.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium