Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit zijn twee verloren punten”

- KURT GULDENTOPS

Met een flets doelpunten­loos gelijkspel in eigen huis tegen laagvliege­r OG Vorselaar liet Lyra zaterdag na een schitteren­de zaak te doen in het vooruitzic­ht van de topper zondag bij Lille. En dus was het vooral balen bij de Pallieters.

Lyra voetbalde tegen OG Vorselaar allesbehal­ve opperbest, maar kreeg toch de kansjes om het laken naar zich toe te trekken. Tristan Dermaut verslikte zich eerst oog in oog met de bezoekende doelman en toen hij in blessureti­jd wel raak trof, werd zijn treffer afgevlagd wegens buitenspel. Een beslissing waar na afloop nog flink wat om te doen was.

“Heel jammer, maar we moeten toch ook wat verder durven te kijken dan die ene fase”, merkt Jago Verheyen niet onterecht op. “Akkoord, het veld was moeilijk bespeelbaa­r en die afgekeurde treffer dubieus. Maar we mogen ook niet vergeten dat we zelf te weinig brachten. Alle respect voor OG Vorselaar, maar tegen dit soort tegenstand­ers moeten we gewoon de zege pakken. Dat gebeurde niet en dan kan je alleen maar van twee verloren punten spreken.”

De avond proefde helemaal bitter nadat het verlies van concurrent RC Mechelen doorsijpel­de en bleek dat derde hond Lille pas in blessureti­jd de zege had gepakt in Kontich. “Ach, we moeten niet te veel naar andere clubs kijken en enkel zien dat we onze eigen mat- chen winnen. We hadden een kans om drie punten dichter bij ons doel te sluipen en een schitteren­de zaak te doen in het klassement. Dat hebben we nagelaten.”

Negende clean sheet

Enige positieve noot voor de Pallieters was de vierde clean sheet op rij. Die brengt het seizoensto­taal voor rood-wit op negen.

“Dat geeft uiteraard vertrouwen. In de eerste competitie­helft wonnen we vaak, maar slikten we ook te veel tegengoals. Daar werken we aan. Hopelijk trekken we de lijn ook zondag nog door in de topper bij Lille. Een hele belangrijk­e match, die op het scherp van de snee betwist zal worden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jago Verheyen. Hij beseft dat Lyra zaterdag een gouden zaak had kunnen doen in de stand.
FOTO TOM GOYVAERTS Jago Verheyen. Hij beseft dat Lyra zaterdag een gouden zaak had kunnen doen in de stand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium