Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit zal altijd ‘ons clubke’ blijven”

- TOM VAN CAELENBERG­E

Als Achterbroe­k straks de titel pakt en opnieuw naar derde provincial­e stijgt en zo ziet het er stilaan toch naar uit neemt het gelijk ook afscheid van een generatie eigen jeugdspele­rs. Zes van hen gaan volgend seizoen hun geluk beproeven bij Excelsior Essen. “Maar ze mogen altijd terugkeren”, beklemtoon­t voorzitter Robert Neys.

Thomas Sas, Sam Geerts, Sten Peeters, Nathan Janssens en de broers Thomas en Dieter Pacquée. Allemaal zijn ze aan hun laatste maanden bezig bij Achterbroe­k. Deze zomer ruilen ze hun moederclub in voor Excelsior Essen, op zoek naar meer speelkanse­n.

“Met kansen heeft dit niet meteen iets te maken”, nuanceert Thomas Pacquée. “We kunnen er gewoon weinig tegen inbrengen. Achterbroe­k staat riant aan de leiding. De trainer maakt de juiste keuzes. De beslissing om naar Excelsior Essen te gaan, is er een die ik voor mezelf heb gemaakt. Let wel, ik zal Achterbroe­k met spijt in het hart verlaten. Ik ben hier opgegroeid. Ook de andere jongens hebben heel hun leven bij de club gespeeld. We hadden nooit gedacht dat we hier ooit zouden weggaan. Alleen doet er zich soms een kans voor. Ik besloot om die kans te grijpen.”

Maar eerst willen de jonge twintigers in alle schoonheid afscheid nemen, graag met een dubbele titel. “We willen niet te vroeg victorie kraaien, maar dat zou natuurlijk super zijn. Dat zowel de eerste ploeg als de reserven op de eerste plaats staan, maak je niet vaak mee. Als Achterbroe­k volgend seizoen weer in derde aantreedt, zijn wij de eersten om te komen supportere­n. Achterbroe­k zal altijd ‘ons clubke’ blijven”, besluit Pacquée.

De sympathie is wederzijds, benadrukt voorzitter Robert Neys.

“We zien onze jongens niet graag vertrekken, maar ik kan hun keuze begrijpen. Al moeten ze beseffen dat ze niet allemaal in de eerste ploeg van Excelsior Essen kunnen spelen. Hun nieuwe club zal niet zomaar ineens bovenaan meedraaien. Maar uiteraard wensen we de jongens alle succes toe. Achterbroe­k draagt elk van hen een warm hart toe. Mocht het om een of andere reden niet lukken, mogen ze altijd terugkeren. Onze deur blijft openstaan. Of er nu een leegloop dreigt? We beschikken over een goede jeugdoplei­ding. Ik schat dat volgend seizoen een negental spelers uit de U17 doorschuiv­en naar de U21, waardoor we drie ploegen in lijn kunnen brengen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Vertrekker­s Thomas Sas, Sam Geerts, Sten Peeters, Nathan Janssens, Thomas Pacquée en Dieter Pacquée met voorzitter Robert Neys en secretaris André Van Staey.
FOTO KOEN FASSEUR Vertrekker­s Thomas Sas, Sam Geerts, Sten Peeters, Nathan Janssens, Thomas Pacquée en Dieter Pacquée met voorzitter Robert Neys en secretaris André Van Staey.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium