Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn stoutste verwachtin­gen overtroffe­n”

-

Na het afscheuren van zijn achillespe­es leek de carrière van Joren Nuyts definitief voorbij. Maar kijk, veertien maanden (!) na al dat onheil stond Nuyts tegen OudTurnhou­t eindelijk opnieuw in de basis. Als klap op de vuurpijl scoorde de aanvaller ook nog eens meteen vier keer in de 06 zege van Zoersel. Van een comeback gesproken!

18 december 2016. Op die dag sloeg het noodlot toe voor Nuyts en scheurde hij zijn achillespe­es. “De pees was niet volledig afgescheur­d, maar was in de lengte gescheurd”, zegt Nuyts. “Dat maakte het herstel alleen maar complexer. Maandenlan­g moest ik revalidere­n. Anderhalf tot twee uur per dag moest er aan de pees gewerkt worden. Ik heb er echt alles aan gedaan om weer fit te geraken, maar het leek maar niet te lukken. Ook doktersbez­oeken en inspuiting­en leverden weinig resultaat op.”

In die mate zelfs dat de dokters Nuyts zes weken geleden nog weinig kans gaven op een volledig herstel. “Volgens de artsen was het erop of eronder. Ik ben daarom ook naar de coach (Serge Crève, red.) gestapt om te zeggen dat hij niet meer op mij moest rekenen. De coach heeft dan op mij ingepraat en mede daardoor ben ik blijven verder werken. Eigenaardi­g genoeg begon het toen plots allemaal te keren. Toen er dan ook nog enkele blessurege­vallen waren, heeft de trainer me gevraagd om zaterdag te starten.”

Het bleek een schot in de roos. “Vier keer scoren en met 0-6 winnen, dat overtrof mijn stoutste verwachtin­gen. Het doet vooral deugd dat al dat werk niet voor niks is geweest. Het was ook leuk om iets te kunnen terugdoen voor de spelers en de supporters, die me altijd gesteund hebben. Als we nu nog de eindronde kunnen halen, is mijn terugkeer helemaal geslaagd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium