Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Komende weken zo snel mogelijk behoud verzekeren”

-

Dankzij vier wedstrijde­n op rij zonder nederlaag en een knappe acht op twaalf heeft Verbroeder­ing Zwijndrech­t zich de voorbije weken even losgerukt uit de degradatie­zone. Afgelopen weekend hield Zwijndrech­t op eigen veld zelfs leider VV Duffel in bedwang.

Al mocht Zwijndrech­t voor dat punt wel doelman Davy Duerinck uitgebreid bedanken. In de slotfase toverde de goalie nog een magistrale redding uit zijn handschoen­en om op die manier een tweede Duffels doelpunt te vermijden.

“Op een hoekschop werd de bal naar de tweede paal gemikt en ik kon hem nog net voor de lijn weghalen”, zegt Duerinck. “Het zou erg zuur zijn geweest, mocht het nog 1-2 geworden zijn. Tot een kwartier voor tijd stonden we op voorsprong.”

Al is Duerinck wel de eerste om toe te geven dat de 1-0 gevleid was.

“In de eerste helft had VV Duffel het veldoverwi­cht, maar echt veel kansen kwamen er niet. Op slag van rust vond Jordy Maes dan zijn moment gekomen en met een knap afstandssc­hot in de winkelhaak zette hij ons op voorsprong. Na de pauze zijn we blijven spelen zoals we bezig waren: vanuit een stevige organisati­e en goed in blok. We wisten dat de leider druk zou gaan zetten en dat gebeurde ook. Gelukkig bleef het bij die ene tegentreff­er. Op die manier konden we onze reeks van ongeslagen wedstrijde­n verlengen. De komende weken moeten we proberen om zo snel mogelijk het behoud te verzekeren”, besluit Duerinck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium