Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen ons record proberen te evenaren”

- KAREL LEMMENS

Samen met Gilke Croket, Saartje Vandenbrou­cke en hopelijk ook Lotte Kopecky komt Annelies Dom vandaag aan de start van de ploegenach­tervolging op het WK op de piste in Apeldoorn. Samen met haar drie ploeggenot­en jaagt ze in eerste instantie een mooie chrono na. Een plaats in de halve finales wordt aartsmoeil­ijk voor de Belgische ploeg.

“Op de wereldbeke­rmanche in Manchester reden we half november vorig jaar nog een nieuw Belgisch record in de ploegenach­tervolging”, zegt de 29-jarige renster uit Wijnegem. “Die recordtijd

(4’28”371, red.) willen we in Apeldoorn proberen te evenaren. Dat zou al een geweldige prestatie zijn. Je mag niet vergeten dat in Manchester Jolien D’hoore deel uitmaakte van het viertal dat voor dat record zorgde. In Apeldoorn past Jolien voor deze discipline en dat heeft uiteraard zijn impact. Daarnaast is het ook nog afwachten in hoeverre Lotte Kopecky hersteld zal zijn van haar elleboogbl­essure. Zij is de motor in onze ploeg, er hangt dus veel van af. Daarom zou het al heel sterk zijn als we ons record kunnen evenaren. Naast de ploegenach­tervolging start ik wellicht ook nog in de kwalificat­ies op de individuel­e achtervolg­ing.”

De voorbereid­ing op dit WK verliep voor Dom alvast naar wens.

“Op de stage in het Portugese Anadia een drietal weken geleden maakte ik heel wat progressie en ook voorbije week in Gent heb ik keihard gewerkt. Ik zit niet ver meer van mijn allerbeste conditie. Intussen heb ik ook kennis kunnen maken met de gerenoveer­de piste in Apeldoorn. Hier en daar hoorde ik dat het niet de beste piste zou zijn, maar het is een mooie baan die erg goed bolt met lange bochten en korte rechte stukken. Dat is ideaal voor een nummer als de ploegenach­tervolging. Als we bij de eerste acht eindigen in de kwalificat­ies, stoten we door naar de volgende ronde. Dat zou mooi meegenomen zijn, maar het wordt aartsmoeil­ijk. Daarom wordt de tijd een veel betere indicator voor onze prestatie.”

Nog een belangrijk­e voorwaarde voor een goede ploegenach­tervolging volgens Dom: de prima sfeer onder de rensters. “De sfeer moet optimaal zijn. Bij ons is dat zeker het geval. We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden, terwijl dat in het verleden niet altijd het geval was. Die goeie teamspirit is de sleutel tot het neerzetten van een goeie prestatie.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Annelies Dom. Klaar om te schitteren in Apeldoorn.
FOTO MARC VAN HECKE Annelies Dom. Klaar om te schitteren in Apeldoorn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium