Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het seizoen te veel wil ik vermijden”

-

Bijna 38 is ze ondertusse­n, maar Sofie Goos brandt nog steeds van ambitie. Vorige week maakte de Antwerpse haar programma bekend voor 2018. In wat misschien weleens haar laatste seizoen zou kunnen, neemt Goos deel aan minstens tien wedstrijde­n. Nadien beslist ze of ze stopt of er toch nog een jaartje mee doorgaat.

“Ik heb een zeer goed gevoel, zowel mentaal als fysiek”, zegt Goos, ondertusse­n iets meer dan anderhalf jaar na die dramatisch­e steekparti­j. “Over 2017 ben ik zeker te- vreden. Ik heb het hoofdstuk van de steekparti­j dan ook volledig afgesloten.”

De eerste wedstrijd die Goos dit seizoen zal betwisten, is de halve marathon van Rome. Een week later staat ze aan de start van de Antwerp Ten Miles. “Vorig jaar werd ik daar vierde in een tijd van 59 minuten. Maar dit jaar zal het op reserve zijn, ik weet trouwens dat ik daar niet kan winnen. Vervolgens gaat het richting Marbella, Lissabon, Salou en Roth. Die laatste triatlon is mijn hoofddoel van het seizoen. Ik wil daar op de hele triatlon onder de negen uur blijven. In Roth is altijd een sterk deelnemers­veld aanwezig.” Nadien volgen voor Goos nog wedstrijde­n in Praag, Zweden, Nice en Mallorca. “Vooral in april worden het drie pittige weken. In juni trek ik voor drie weken op hoogtestag­e naar Font-Romeu. Op 20 oktober sluit ik het seizoen af. Wat er daarna zal gebeuren, weet ik nog niet. Ik wil zeker niet het gevoel hebben dat ik aan het seizoen te veel bezig ben. Ik wil altijd kunnen meestrijde­n voor het podium. Ik geef toe: ik heb al aan stoppen gedacht, maar als ik dan op training merk dat het allemaal zo goed gaat, dan doen we toch maar verder. De aard van het beestje, zeker.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium