Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uur aanschuive­n voor pop-upwinkel in Kammenstra­at

-

Wat heb je over voor je favoriete artiest? Een uur verkleumen in de rij voor een trui of een pet, zo blijkt. De merchandis­e van wereldster Kendrick Lamar was dinsdag een dag te koop in de Antwerpse Kammenstra­at.

De drukte aan het Sportpalei­s sprak boekdelen: Kendrick Lamar was gisteren in Antwerpen. Eerder op de dag was het ook al aanschuive­n in de Kammenstra­at, waar voor één dag een pop-upwinkel met de merchandis­e van de Amerikaans­e rapper, die in zijn nieuwste videoclip te zien is in een trui met ‘4ntwerp’ op. Kendrick Lamar zelf daagde niet op in de winkel, maar dat maakte voor de fans niet uit. Zij kwamen voor de exclusieve spullen die er te koop waren. Het pand op nummer 66 is niet zo groot, waardoor de klanten maar met mondjesmaa­t door de voordeur mochten.

Fans uit Taiwan

Aanschuive­nde fans Antar Kaburame (23), Fahim Kaburame (21) en Agostino Parlapiano (22) kwamen voor het concert en de pop-up uit het Waalse Bergen afgezakt. “Met de auto is dat niet erg lang, hoor. Het is Lamars eerste keer in Europa. We staan hier zonder probleem in de kou, in België zijn we dat toch gewoon?” En wat willen ze kopen? “Eigenlijk gewoon alles dat er nog is.”

Binnen lag het gegeerde goed: de hoodies, petten, schoenen en andere merchandis­espullen die hiphopper Lamar gedurende zijn hele tour in steden aan de man brengt. Jasmien el-Mahdy (19) en Lis Chui (22) geraakten na een uurtje aanschuive­n binnen. “Tijdens het aanschuive­n waren we een beetje aan het twijfelen, maar we wilden toch niet opgeven. Dit is een unieke kans om de kleren van Kendrick Lamar te kopen. Op de website gaat het ook, maar het is toch leuker om ze eens vast te hebben voor je ze koopt. We weten nog niet of we vanavond gaan aandoen wat we hier kopen, want iedereen loopt er dan in rond.”

Dat de rapper een wereldster is, bewezen broer en zus Tzu Yuan Wang (27) en Ling Wang (24) uit Taiwan. “We gaan niet naar het concert, maar zagen de rij en kwamen kijken. Dit is een mooie kans want we zijn grote fans. We hebben een dag in Antwerpen en gaan morgen naar Parijs.”

 ?? FOTO'S VICTORIANO MORENO ?? De fans van Kendrick Lamar moeten lang aanschuive­n voor ze de popupwinke­l binnen mogen.
FOTO'S VICTORIANO MORENO De fans van Kendrick Lamar moeten lang aanschuive­n voor ze de popupwinke­l binnen mogen.
 ??  ?? Antar, Fahim en Agostino komen speciaal uit Bergen.
Antar, Fahim en Agostino komen speciaal uit Bergen.
 ??  ?? Lis en Jasmien: “Een unieke kans om deze kleren te kopen.”
Lis en Jasmien: “Een unieke kans om deze kleren te kopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium