Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs als we verliezen zijn we niet kansloos in Brugge”

Supporter en bestuursli­d Gunther Dieltjens verwacht twee helse weken

- PATRICK VAN DE PERRE

Gunther Dieltjens kreeg de clubliefde van jongs af aan mee van zijn familie, maar ging pas in 2004 voor het eerst naar een wedstrijd kijken. Ondertusse­n is hij niet alleen een supporter voor het leven, maar ook bestuursli­d van KFCO Beerschot Wilrijk en een van de stuwende krachten achter de Vrienden van het Olympisch Stadion. “Ik heb altijd sympathie gehad voor Beerschot, het fanatieke is later gekomen.”

Gunther Dieltjens is de uitbater van Het Pomphuis op het Eilandje, maar zijn focus ligt op dit moment toch vooral op het Kiel. Net zoals vele anderen is de horecaman een van de vele vrijwillig­ers die KFCO Beerschot Wilrijk draaiende houden.

“Een mens zou ervan versteld staan hoeveel er bij komt kijken om een club als deze draaiende te houden. Alleen al de voorbereid­ingen voor de wedstrijd van zondag op het Kiel zijn enorm.”

Dat zondag cruciaal wordt, weet ook Gunther Dieltjens. “Als we er- in slagen om een goed resultaat neer te zetten, zal de wedstrijd op Cercle Brugge meer dan ooit bol staan van de spanning. Ik denk niet dat een van de ploegen zon- dag de strijd om de promotie in een beslissend­e plooi zal leggen. Zelfs als we verliezen, zijn we niet kansloos in Brugge”, zegt Diel- tjens.

De eerste keer

Een deel van de roots van Gunther Dieltjens liggen in de Zwaantjes in Hoboken. “Mijn grootou- ders hadden er een zaak, waar ook mijn tante bij betrokken was. Zij en mijn grootvader waren fanatieke Beerschots­upporters. Daardoor werd ik al vrij vroeg met de club geconfront­eerd. Maar in mijn jonge jaren ben ik nooit gaan kijken.”

Dat gebeurde pas in 2004. “Het jaar voordat het toenmalige Germinal Beerschot de bekerfinal­e won tegen Club Brugge. Tot dan was ik altijd sympathisa­nt op afstand. Maar sinds die wedstrijd, volg ik alle wedstrijde­n waar ik kan. Ach, je hoeft niet vanaf je 6 jaar te komen kijken om een ‘echte’ te zijn, hé?”

Even naar Wilrijk

Sinds het faillissem­ent is Gunther Dieltjens nauwer betrokken bij het reilen en zeilen van de club. “Ik herinner me nog dat er vijf jaar geleden niets meer was. Toen bekendraak­te dat we eventueel samen met KFCO Wilrijk een doorstart zouden maken, ben ik met een aantal vrienden naar dat stadion gereden”, vertelt hij.

“We wilden kijken hoe het stadion eruitzag, waar we zouden gaan zitten in de tribune en of we voor de wedstrijd iets konden gaan eten, zoals we altijd doen. Uiteindeli­jk zijn we in het Olympisch Stadion op het Kiel gebleven. We hadden zoveel abonnees dat het niet anders kon. Dat was een mooi moment. Ik had me trouwens niet kunnen voorstelle­n dat er na het faillissem­ent niets meer zou geweest zijn.”

Zonder ervaring

Vrij kort na de nieuwe start, kwam Gunther Dieltjens in het bestuur van KFCO Beerschot Wilrijk terecht. En tegelijker­tijd raak- te hij betrokken bij de Vrienden van het Olympisch Stadion. Dat zijn zakenmense­n die de afgelopen jaren onder meer geld voor de huur van het stadion hebben verzameld.

“Noem mij niet een van de grondlegge­rs van deze club, want die eer behoort anderen toe. Maar het klopt dat ik ondertusse­n al een aantal jaren bestuurser­varing bij een voetbalclu­b heb opgedaan. Dat is een hele ervaring, want ik wist van tevoren eigenlijk niet waarin ik zou terechtkom­en.”

Dat de afgelopen jaren jaren vol hinderniss­en waren, ontkent Dieltjens niet. “Er zijn na de doorstart soms harde woorden gevallen en er zijn meer dan eens meningsver­schillen geweest. Dat is niet alleen bij KFCO Beerschot Wilrijk zo, dat is bij alle clubs het geval. De voetbalwer­eld is anders dan wat ik gewend ben. Er gelden vaak andere regels. Maar ondertusse­n staan we wel waar we staan. En zeg nu zelf, voor een periodetit­el had toch iedere supporter bij aanvang van het seizoen getekend?”

Een kater mag

Of Gunther Dieltjens op zaterdag 10 maart meegaat naar Cercle Brugge, weet hij nog niet. “Normaal wel, maar misschien organisere­n we voor die uitwedstri­jd wel iets speciaals in ons eigen stadion. Het is niet uitgeslote­n dat we de wedstrijd op groot scherm uitzenden. Veel zal afhangen van het resultaat van zondag op het Kiel. Maar nogmaals: ik verwacht niet dat een van de ploegen al een onoverbrug­bare voorsprong zal halen. 5-0 of 0-5 zal het niet worden.”

Een prognose is dus niet aan de orde? “Ik hou niet van katers, maar zondag 11 maart zou ik het niet erg vinden. Geen kater van teleurstel­ling, uiteraard. Wel een van het vieren van de promotie.”

GUNTHER DIELTJENS

Bestuursli­d, supporter, zakenman

‘‘Normaal ga ik in Brugge kijken, maar misschien organisere­n we dan wel iets speciaals in ons eigen stadion. Het is niet uitgeslote­n dat we de wedstrijd in Brugge op groot scherm uitzenden.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ?? FOTO KIONI PAPADOUPOL­OS ?? Vrieskou of niet. De boel moet draaien op het Kiel. “Je zou er van versteld staan hoeveel er bij komt kijken om deze club te runnen”, zegt Gunther Dieltjens.
FOTO KIONI PAPADOUPOL­OS Vrieskou of niet. De boel moet draaien op het Kiel. “Je zou er van versteld staan hoeveel er bij komt kijken om deze club te runnen”, zegt Gunther Dieltjens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium