Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bond schorst Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni twee weken

-

Antwerp vecht de laatste twee speeldagen nog voor Playoff 1, maar zonder Laszlo Bölöni op de bank. De Roemeense coach werd twee duels geschorst tegen Eupen en Anderlecht voor zijn strapatsen tegen Genk. De club aanvaardt de beslissing.

Laszlo Bölöni mocht het gisteren komen uitleggen op de Geschillen­commissie, maar gaf verstek. De Antwerpcoa­ch had al even een medische afspraak vaststaan in Nancy en dus nam raadsman Jorgen Van Laer de honneurs waar. Hij kon een schorsing niet vermijden. Nadat Bölöni op Racing Genk naar de tribune gestuurd werd door Wim Smet, overtrad hij ook nog eens de regels. Hij dook tijdens de rust op in de kleedkamer en zat na de rust open en bloot te bellen met assistent Wim De Decker. Het was om problemen vragen. “Er is geen telefonisc­he communicat­ie geweest”, zei Van Laer. De bondsprocu­reur dacht er het zijne van. “Tenzij je hun gsm’s opvraagt, ben je nooit 100 procent zeker, maar het zou straf zijn als de heren Bö- löni en De Decker toevallig allebei een restaurant aan het reserveren waren of hun vrouw aan het bellen waren.”

De leden van de Geschillen­commissie waren wel zo slim om telefoonga­te niet op te nemen in hun verantwoor­ding, want daar hadden ze effectief geen bewijs voor. Maar dat Bölöni in de kleedkamer geweest was, dat had iederéén gezien. Van Laer haalde aan dat de coach de reglemente­n niet zo goed kende, maar dat werd uiteraard beschouwd als non-argument.

Bölöni ontbrak dan wel, toch had hij een uitgebreid­e brief aan de Geschillen­commissie laten overmaken. Daarin excuseerde hij zich voor zijn gedrag tegenover Smet. “Hij beseft dat hij zich als een gentleman moet gedragen”, aldus Van Laer. “Al was het natuurlijk zo dat meneer Smet in twee fases een flagrante

fout had gemaakt (doelend op de vrijschop van Malinovsky­i en de gele

kaart voor Oulare, red.). Het is geen excuus voor wat er is gebeurd, maar die fases waren wel de aanleiding voor meneer Bölöni om zich zo op te winden.”

Boete erbij

Helaas voor meneer Bölöni: strafvermi­ndering kwam er niet. Het bondsparke­t eiste twee matchen schorsing en dat werd het verdict, ook omdat de Roemeen dit seizoen al eens eerder had moeten verschijne­n. Dat Antwerp op financieel vlak al zwaar bestraft was, zei Van Laer nog. Voor de uitsluitin­g van Bölöni betaalde Antwerp al 10.000 euro aan de Pro League. Maar de Geschillen­commissie gaf er nog een boete van 1.400 euro bovenop. De grootste boete zou zijn dat Antwerp zonder Bölöni op de bank naast Playoff 1 grijpt. Al staat die deelname door de recente nederlagen al op de helling.

Bondsprocu­reur

“Bölöni en De Decker niet met elkaar aan het bellen? Het zou wel heel toevallig zijn als beide heren net hun vrouw aan de lijn hadden.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, RR ??
FOTO'S PHOTO NEWS, RR
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium