Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Natte droom van westerse vrouwen

-

Gambia is niet alleen een lust voor het oog dankzij zijn maagdelijk witte stranden. Het sekstoeris­me steekt er volgens diverse bronnen dat van Thailand naar de kroon. Vooral op wat de Senegambia Strip wordt genoemd kunnen prostituee­s, ook minderjari­gen, worden geregeld. Vaak laten ouders noodgedwon­gen toe dat hun tieners worden verhandeld. De meeste prostituee­s komen uit de omringende West-Afrikaanse landen en werken volgens een internatio­nale studie vier nachten per week, met drie klanten per dag.

Maar Gambia heeft ook een “specialite­it”: blanke vrouwen van middelbare leeftijd zijn er op zoek naar jonge mannen voor seks. Ze zijn de tegenhange­rs van de gezette mannelijke 50-plussers die Thailand opzoeken. In het verleden maakten reissites daar openlijk reclame voor. Soms worden de toyboys betaald, maar lang niet altijd. Hen gedurende enkele dagen onderdak en eten geven in het resort is vaak al voldoende. “Vanwege de armoede in Gambia is dit een heel gebruikeli­jke vorm van overleven voor jonge mannen”, verduideli­jkt een van de Nederlands­e reissites. Andere vrouwen hebben in het land een vaste jaarlijkse afspraak met hun toyboy en onderhoude­n hem het hele jaar door, in de hoop dat hij dan niet met andere toeristen de lakens deelt.

Het zal nog niet voor morgen zijn en helemaal verdwijnen zal het nooit, maar Gambia wil wel af van de slechte reputatie en de goedkope pakketreiz­en, die een verkeerd soort toeristen lokken. De overheid investeert zwaar in het ontplooien van ecotoerism­e en safari’s, die de beter gegoede en avontuurli­jke reiziger moeten overtuigen. Het land wil op termijn “het nieuwe Kenia” worden. Een uitspraak waar men voorzichti­g mee moet zijn, want ook daar is een bloeiende seksindust­rie.

 ??  ?? FOTO HOLLANDSE HOOGTE / MARCEL MALHERBE
FOTO HOLLANDSE HOOGTE / MARCEL MALHERBE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium