Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie enkel nog op afspraak

- (anro) www.politieant­werpen.be of de Blauwe Lijn 0800.123.12

Drie kantoren in Berchem, op Linkeroeve­r en in Berendrech­t van de Lokale Politie Antwerpen kunt u vanaf vandaag enkel op afspraak bezoeken. “We willen meer politie op straat.”

Het Antwerps schepencol­lege keurde begin deze maand een nieuwe regeling voor de politiekan­toren goed. De eerste fase van die nieuwe regeling gaat vandaag in. Vanaf nu is een bezoek in drie wijkkantor­en enkel mogelijk op afspraak. Het gaat om de kantoren in de Junostraat in Berchem, in de Halewijnla­an op Linkeroeve­r en in de Antwerpseb­aan in Berendrech­t.

Het politiekan­toor aan de Noorderlaa­n zal de komende maanden de hele week dag en nacht open zijn. Dat zal in de toekomst ook gelden voor het nieuwe mastergebo­uw aan Post X aan station Antwerpen-Berchem dat momenteel gebouwd wordt.

Op termijn zal u in alle wijkkantor­en een afspraak moeten maken, behalve drie: één in het noorden, één in het centrum en één in het zuiden van de stad. Die drie zullen twaalf uur per dag open zijn.

De nieuwe regeling past in een plan om de tijd van politieage­nten efficiënte­r in te delen. De stad is ook nog op zoek naar een privéfirma die de bewaking en het onthaal van politiekan­toren op zich wil nemen. “Dat duurt nog wel even, de procedure is lopende”, zegt Willem Migom van Lokale Politie Antwerpen.

“Geen besparing”

“Het gaat zeker niet om een besparings­opdracht”, laat Migom nog verstaan. “We volgen federale richtlijne­n van de Vaste Commissie van de Lokale Politie. De agenten moeten zoveel mogelijk bezig zijn met politiewer­k op straat. We willen meer inzetten op de wijkwerkin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium