Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Adil en Bilall wagen zich aan Vlaamse fictiereek­s

- BENJAMIN PRAET DENNIS VAN GOETHEM

Een prestigepr­oject om naar uit te kijken: ons regisseurs­duo Adil El Arbi en Bilall Fallah buigt zich nu ook over Vlaamse fictie. En niet zomaar eentje. Grond wordt een achtdelige serie ontsproten uit de breinen achter de successeri­e Bevergem.

Het idee komt van Zouzou Ben Chikha, het scenario is mee geschreven door Dries Heyneman en Wannes Cappelle. Zij speelden alle drie een rol in de populaire Canvas-reeks Bevergem uit 2015. Ook toen hadden Cappelle en Heyneman de pen in handen.

Grond vertelt het verhaal van twee broers van Marokkaans­e origine die met een geniaal idee de begrafenis­wereld op hun kop zetten. Spek naar de bek van El Arbi en Fallah, die met hun films

Image, Black en Patser al in de multicultu­rele scene doken. Het duo waagt zich met Grond een eerste keer aan televisie, voor Wannes Cappelle wordt het een terugkeer langs de grote poort. Hij focuste zich afgelopen jaren op zijn band Het Zesde Metaal: de plaat Calais was een doorslaand succes en leverde Cappelle vorig jaar twee MIA’s op voor Beste Album en Beste Auteur-Componist.

Eerst ‘Bad Boys 3’

Enig geduld is nodig voor Grond, want El Arbi en Fallah werken momenteel nog volop aan hun buitenland­se doorbraak. Deze week reisden ze nog naar Parijs om er Patser te promoten, daarna zetten ze weer alles op alles voor hun eerste Hollywoodf­ilm, Bad

Boys 3 met superster Will Smith. De opnames van Grond starten daarom pas volgend jaar, het eindresult­aat zal in 2020 op Vier te zien zijn.

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Bilall Fallah en Adil El Arbi.
FOTO FRANK ABBELOOS Bilall Fallah en Adil El Arbi.
 ?? FOTO VRT ?? Wannes Cappelle als ‘Wantje’ in
Bevergem.
FOTO VRT Wannes Cappelle als ‘Wantje’ in Bevergem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium