Gazet van Antwerpen Stad en Rand

19jarige Dennis begint eigen frituur ’t Wolfke

Amper 19-jarige Dennis Wielockx opent eigen frituur

- REBECCA VAN REMOORTERE

Dinsdag vierde Dennis Wielockx uit Hoboken zijn 19de verjaardag. Zijn verjaardag­scadeau? Een eigen frituur aan het Brilschans­park in de Marcel Auburtinla­an. “Dat ik zo jong een eigen zaak start, schrikt me niet af. Dit brengt me dichter bij mijn ultieme droom: een eigen café”, aldus Dennis.

Een kleine maand staat Dennis nu al in zijn eigen frituur ‘t Wolfke - naar het Wolvenberg-natuurgebi­ed in de buurt van de zaak - en hij kreeg alleen nog maar positieve reacties. “Klanten schrikken wel als ze hier binnenkome­n en horen dat ik de eigenaar ben. Ik heb alleen nog maar felicitati­es gekregen om dit op zo’n jonge leeftijd aan te durven”, zegt Dennis.

Toch blijft hij er zelf nuchter onder. “Ik ben niet zo bang van de eventuele risico’s van een eigen zaak. Ik wil vooral niet werken onder de leiding van een baas en iets van mezelf opbouwen.”

Dennis volgde een lassersopl­eiding in het secundair onderwijs. “Ondertusse­n werkte ik als job- student in de horeca. Zo heb ik in The Venue gewerkt in Aartselaar en in café De Kroon in Antwer- pen-Noord. Daar besefte ik dat ik zelf iets in de horeca wilde beginnen. Ik heb ook altijd al hard gewerkt. Soms werkte ik heel de nacht door en ging ik rechtstree­ks naar school. Dat ik nu in de frituur ‘s avonds laat en in het weekend moet werken, schrikt me dus niet af.”

Springkast­elen

Dennis stopte met school in het zesde middelbaar. “Het schooljaar was toen een maand bezig, maar ik kon me nog onmogelijk aan mijn schoolwerk zetten. Naast mijn job in de horeca werkte ik als student ook bij een verhuurbed­rijf voor springkast­elen. De uitbaters daarvan stopten met de zaak en ik zag mijn kans. Ik kocht de zaak over en heb ze vier maanden lang gehouden. Toen kwam er met de frituur een nieuwe opportunit­eit op mijn pad. Een vriend van mij vond een leegstaand frituur in Berchem, de voormalige frituur Parkzicht.”

Dennis zag zijn kans om een horecazaak te starten met zijn goede vriend Bart Cuypers uit Stabroek, die al een frituur heeft, als business partner. “De frituur stond al een jaar leeg, ik heb het opnieuw ingericht en gemodernis­eerd. Het blijft wel een klassieke frituur. De zaak is ondertusse­n al een kleine maand open, maar ik volg nog wel een cursus als frituuruit­bater om de knepen van het vak verder te leren.”

Ook al is frituur ‘t Wolfke nog maar net open, Dennis droomt nu al verder. “Ik zie dit als een opstapje naar mijn ultieme droom en dat is een eigen café of restaurant openen.”

DENNIS WIELOCKX

Frituuruit­bater ‘‘De zaak is ondertusse­n al een kleine maand open, maar ik volg nog wel een cursus als frituuruit­bater.’’

 ??  ??
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Dennis heeft op zijn 19 al zijn eigen frituur. “Ik wil niet onder een baas werken en iets van mezelf opbouwen.”
FOTO DIRK KERSTENS Dennis heeft op zijn 19 al zijn eigen frituur. “Ik wil niet onder een baas werken en iets van mezelf opbouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium