Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KVO verrast met Hugo Broos

65jarige trainer op weg om sportief manager te worden

- (dvd, jug, kvu)

Dat Marc Coucke zijn luitenant Luc Devroe meeneemt naar Anderlecht, is een serieus probleem voor Oostende. Met Devroe verliest KVO bakken sportieve kennis en contacten. Maar de opvolger staat intussen wel klaar. Correctie: de opvolgers.

Zoals we al schreven komt Johan Plancke Oostende versterken. Plancke komt over van Roeselare, waar hij de voorbije jaren eigenlijk de hele boel runde: transfers, budgetten, licentie... Hij wordt vandaag normaal gezien voorgestel­d als manager en zal vooral de rechterhan­d worden van algemeen directeur Patrick Orlans en kersvers voorzitter Peter Callant. Maar voor het sportieve krijgt hij nog hulp. In principe van een verrassend­e naam: Hugo Broos. De kans is groot dat Broos de functie van sportief manager zal bekleden en Plancke dus zal ondersteun­en.

Als alles geofficial­iseerd raakt, maakt de 65-jarige Broos een opvallende switch. Hij is na zijn spelerscar­rière alleen aan de slag geweest als trainer. Hij had succes met Club Brugge, Moeskroen, Anderlecht en Genk en natuurlijk recent nog met Kameroen. Iets meer dan een jaar geleden won hij de Africa Cup. KVO zocht een ervaren voetbalman en is wat dat betreft aan het juiste adres.

Broos, sinds december bondscoach af en dus vrij, hoopte al een tijdje op een nieuwe kans in België en uitte geregeld zijn frustratie dat die er niet kwam. Vorige maand wilde KV Mechelen hem wel, maar zo laat in het seizoen wilde hij zich niet in dat avontuur storten. Nu wordt het normaal gezien dus Oostende. Gisteravon­d wilde Broos niet ingaan op het nieuws. Maar hij liet wel verstaan dat hij zich klaar voelt voor een nieuwe rol. “Ik overweeg ook andere functies, ja. Het hoeft niet meer per se trainer te zijn.”

Als sportief manager zou hij voor het eerst instaan voor de transfers, al deed hij die ten tijde van Moeskroen eigenlijk ook. En sowieso heeft hij met Plancke, ook ex-makelaar, een goeie leermeeste­r.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium