Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelen tegen je zus blijft iets heel speciaals”

Zussen Sofie en Emma Boënne kijken elkaar in de ogen tijdens derby

- MARCEL BERNAERTS

Koploper Zandhoven ontvangt dit weekend Zoersel, de ploeg waartegen het in de heenronde zijn enige nederlaag opliep. Het wordt dan ook een derby op het scherp van de snee.

En een derby met een speciaal randje voor de zussen Sofie en Emma Boënne, die tegenover elkaar staan. In de heenronde haalde de 20-jarige Sofie met Zoersel het laken naar zich toe. De 22-jarige Emma en Zandhoven zitten op dit moment op titelkoers en liggen erop gebrand om revanche te nemen voor die nederlaag. Zorgt het feit dat jullie als zussen tegenover elkaar staan voor extra druk of motivatie?

Sofie Boënne: “Er wordt thuis toch wat meer over deze wedstrijd gepraat. Het plagen is ook al begonnen. Tot vorig seizoen speelden we altijd samen bij dezelfde ploeg. Spelen tegen je zus heeft toch iets speciaals. Het zorgt toch voor extra druk. Je wil die wedstrijd niet verliezen. Al hoop ik gewoon dat de beste wint.”

Emma Boënne: “Ik vind het leuk om eens tegen mijn jongere zusje te mogen spelen. Ik kijk er toch naar uit. Zeker omdat het leeft bij vrienden en familie. Ik verwacht dan ook wat volk, mensen die zowel voor Sofie als voor mij komen supportere­n. Ik hoop natuurlijk dat wij de punten pakken. Ieder één keertje winnen, lijkt me eerlijk, niet? (lacht)”

Zandhoven is koploper en in principe dus ook favoriet?

Emma: “Die nederlaag uit de heenronde is wel wat blijven hangen. We liggen erop gebrand om revanche te nemen, maar we zijn op onze hoede voor Zoersel. Het is een jonge ploeg die teert op enthousias­me. En ze hebben op dit moment niets meer te verliezen. Bij ons is het gezien onze koppositie toch een beetje van moeten.”

Sofie: “Zandhoven is een ervaren ploeg en ik denk dat ze ook echt goed aan elkaar hangen. Het is ook een groep waar de speelsters tijdens de wedstrijd, door hun ervaring, altijd oplossinge­n vinden. Bij ons komen die altijd wat later of moeten ze van de coaches komen. Onderschat hun thuisvoord­eel ook niet. Zandhoven is en blijft altijd een moeilijke verplaatsi­ng, dat hebben we de voorbije seizoen meermaals ondervonde­n. Veel hebben we er nog niet geraapt.”

Jullie hebben nu al de sterke punten van de andere ploeg aangeduid. Kunnen jullie die ook van elkaar benoemen?

Sofie: “Emma ziet alles. Ze heeft enkele seizoenen bij Zoersel gespeeld en kent ons dan ook door en door. Daarnaast beschikt ze ook over een stevige opslag, waarmee ze ons het leven meer dan zuur kan maken.”

Emma: “Sofie is een doorzetter. Ze zal altijd tot het einde gaan, is een sfeermaker en zal de groep indien nodig op sleeptouw nemen.”

Tot slot: wie wint er zaterdag?

In koor: “Dat het beste team mag winnen. We gunnen het elkaar wel.”

 ??  ?? Sofie (links) en Emma Boënne: dit weekend tegenover elkaar in de topper Zandhoven Zoersel.

FOTO
ROBIN FASSEUR
Sofie (links) en Emma Boënne: dit weekend tegenover elkaar in de topper Zandhoven Zoersel. FOTO ROBIN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium